Sutra svježije vrijeme

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ sutra će preovladavati malo svježije vrijeme u odnosu na prethodne dane, uz temperaturu do 27 stepeni, a kiše će povremeno biti na istoku.

Bosna i Hercegovina 02.07.2017 | 15:29
Sutra svježije vrijeme
Ujutro će biti oblačno vrijeme sa povremenom kišom, dok se jače padavine očekuju na jugoistoku. Tokom prijepodneva kiša će slabiti, a na jugu i zapadu padavine će prestati, pa će uz postepeno razvedravanje biti i sunčanih perioda, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Tokom dana na istoku će ostati svežije i oblačno vrijeme sa povremenom kišom. U ostalim predjelima biće promjenjivo vrijeme, a samo ponegdje moguća je slaba kiša, dok će na jugu biti pretežno suvo. Padavine će do večeri prestati u svim predjelima i doći će do razvedravanja.

Duvaće slab do umjeren sjeverozapadni vjetar, u Hercegovini i na planinama povremeno jak.

Jutarnja temperatura vazduha od 10 do 17, na jugu oko 20 stepeni, a najviša dnevna od 20 do 27 stepeni Celzijusovih.

Mostar je danas sa 30 stepeni, koliko je izmjereno u 14.00 časova, bio najtopliji grad. U isto vrijeme u Bijeljini, Banjaluci, Trebinju, Bileći, Zvorniku i Rudom izmjereno je 28 stepeni.

U Doboju, Prijedoru, Višegradu, Novom Gradu, Srpcu i Zenici bilo je 27 stepeni, u Brodu, Nevesinju, Srpcu, Neumu, Bihaću, Gradačcu i Bugojnu 26, u Srebrenici i Tuzli 25, u Mrkonjić Gradu, Foči, Krupi na Uni i Gacku 24, u Istočnom Sarajevu, Livnu i Sarajevu 23, na Mrakovici i na Čemernu 22 stepena.

Na Han Pijesku i na Ivan Sedlu u 14.00 časova izmjereno je 19 stepeni, dok je najvježije danas bilo na Bjelašnici gdje je izmjereno devet stepeni Celzijusovih.

Izvor: Agencije

Komentari / 0

Ostavite komentar