Фетел остаје без бодова као Шумахер 1997. године?!

ФИА ће у понедељак обавити саслушање у вези са инцидентом из Бакуа где су два пута контакт болидима имали Себастијан Фетел и Луис Хамилтон.

Остали спортови 02.07.2017 | 18:45
Фетел остаје без бодова као Шумахер 1997. године?!
Прво је Немац услед неочекиваног кочења Британца на изласку из кривине ударио у задњи део Мерцедеса, након чега је у налету беса залетео свој Ферари у ривала.

Фетел је због тога већ кажњен током саме трке за Велику награду Азербенџана, са десет секунди у боксу, али би могла да га очекује знатно оштрија.

Последњи возач који је урадио нешто слично што и Фетел и Бакуу је био Ден Тиктум, због чега је добио чак две године суспензије.

Он је на Силверстону 2015. у британској Формули 4 такође у налету беса приликом возње иза сигурносног аутомобила ударио Рикија Коларда, с којим се претходно сударио.

Оштре казне нису непознате ни Формули 1. Михаел Шумахер је остао без свих бодова у првенству 1997. због судара са Жилом Вилневом.

Водио је у шампионату до последње трке са 78 бодова, једним испред Вилнева, да би на Хересу за Велику награду Европе изазвао контакт са Канађанином.

Шумахер је услед оштећења морао да одустане од трке, а Вилнев је трећом позицијом стигао до титуле шампиона. Међутим, ФИА је накнадно Немцу одузела све бодове из шампионата па је остао и без вицешампионског места.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар