Вучелић: Сви остају до септембра!

Први човек црно-белих обећава да ће битни играчи остати до краја квалификација, нада се Суми, а за предстојеће првенство каже да ће бити још теже.

Фудбал 03.07.2017 | 22:00
Вучелић: Сви остају до септембра!
Партизан полако приводи крају другу фазу припрема у Словенији. Црно-бели су у суботу одиграли утакмицу против московског ЦСКА и изгубили 3:0.

Резултат меча у Аустрији не даје јасну слику оного што се дешавало на терену, а у то је на лицу места могао да се увери и председник српског шампиона - Милорад Вучелић.

Први човек Партизана допутовао је у кратку посету првотимцима у Словенији и у разговору са новинарима из Србије износи прве утиске, али и говори о актуелним темама.

"Задовољан сам како се ради. Фина атмосфера, радна, не могу да будем срећан због резултата против ЦСКА, али чињеница је да смо већи део меча играли са другим тимом. Из разговора с Ђукићем схватам да нема разлога за бригу, у последњих пола сата с Московљанима смо доминирали, у саставу који би требало да почне сезону", почео је Вучелић.

Партизан прошле сезоне није играо у групној фази у Европи, па је клуб остао без битног финансијског прилива. Црно-бели овог лета имају шансу да знатно "појачају" касу и да стекну средства која ће им омогућити мирну будућност.

"Ако Бог да, одиграћемо шест утакмица у квалификацијама... Важан период, нема могућности сем за игру среда – субота. Финансијски је за Партизан важно, успех би надалеко стабилизовао клуб, омогућио да се лакше дише, заврше започети пројекти", свестан је председник "парног ваљка" изазова који су пред Партизаном.

Београђани су добар део буџета клуба попунили трансфером Николе Миленковића у Фиорентину.

"Приход од трансфера Миленковића је јако важан за Партизан. Такмичење носи и раст премија, плата... Дишемо, за сада, нормално... Може да се издвоји неки буџет, али стали смо на становиште да треба сачувати овај тим и да не треба спектакуларно доводити пет, шест играча. Не постоји апстрактни буџет за довођење фудбалера."

Партизан се, ипак, појачао на критичним позицијама.

"Ојачали смо екипу с Милетићем, надам се да ћемо и са Сумом... Видим да је Ђукић задовољан."

Оперативци српског шампиона радили су стрпљиво по завршетку сезоне, а епилог тога је да је састав који је освојио прошле сезону "дуплу круну" остао на окупу.

Посебно стрпљење челници Партизана показали су у преговорима око останка Леонарда.

"Јесте, имали смо стрпљење, код неких то изазива и љутњу, али кад га човек види како игра – тај набој спласне. Велики играч! Некад се говорило – има мушице, али то покрива мајсторством. Надам се да ће и он да схвати да је све ово у обострану корист. Објашњавамо му све ово време... Некада великог играча мораш да истрпиш", наставља Вучелић.

Да ли и Сума има "мушице"?

"Сви велики играчи их имају, ретко је наћи изузетке..."

Први циљ је да екипа остане заједно до краја квалификација.

"Нема до краја квалификација никакве шансе да оде неко од битнијих играча. Наравно, постоји начин да неко изабере да не игра фудбал...", јасан је Милорад Вучелић.

Председнику Партизана сметра што се понекад потенцира на умору фудбалера.

"Стално говоримо како су играчи уморни, да ли ће издржати. Доста! То им је посао, свуда у свету се игра у ритму среда - недеља. Да ли и вас неко пита да ли сте засићени новинарством? Коментатори, новинари престаните да говорите да су играчи уморни".

На питање где види Партизан у септембру, Вучелић одговара: "Мислим да ћемо играти европско такмичење и да ћемо да будемо на челу табеле домаћег првенства."

Али...

Вучелић је свестан да је пред Партизаном још тежа сезона. Међутим, не бежи од тога. Напротив!

"Следеће првенство биће тешко, слично, можда и мало горе од минулог. Очекујем да се преварим, али смо спремни на то. Пре свега, да побеђујемо на фудбалском терену, што је била наша предност у освајању 'дупле круне'", подвлачи председник Партизана Милорад Вучелић.

О НЕНАДУ ПОПОВИЋУ

Бивши председник Партизана Ненад Поповић појавио се у клубу тачно десет година од како је отишао. "Поповић је дошао у клуб после десет година. Партизановац, лично смо пријатељи, сарадници, један је од утемељивача награде 'Печата'. Блиско ћемо сарађивати... Не верујем да је спреман да активно учествује у раду клуба, али је сигурно пријатељ Партизана. Мило ми је што је дошао на прославу."

О МАРКУ НИКОЛИЋУ

"Јако тешко ми је пао његов одлазак из клуба. Давао ми је неку сигурност. Драго ми је што је Видеотон победио, честитао сам му. Веома добро смо сарађивали с Марком, заиста је узнапредовао у сваком погледу. Разумео сам све његове разлоге, не значи да сам их и одобрио, растали смо се пријатељски. Много је учинио за Партизан."

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар