Vučelić: Svi ostaju do septembra!

Prvi čovek crno-belih obećava da će bitni igrači ostati do kraja kvalifikacija, nada se Sumi, a za predstojeće prvenstvo kaže da će biti još teže.

Fudbal 03.07.2017 | 22:00
Vučelić: Svi ostaju do septembra!
Partizan polako privodi kraju drugu fazu priprema u Sloveniji. Crno-beli su u subotu odigrali utakmicu protiv moskovskog CSKA i izgubili 3:0.

Rezultat meča u Austriji ne daje jasnu sliku onogo što se dešavalo na terenu, a u to je na licu mesta mogao da se uveri i predsednik srpskog šampiona - Milorad Vučelić.

Prvi čovek Partizana doputovao je u kratku posetu prvotimcima u Sloveniji i u razgovoru sa novinarima iz Srbije iznosi prve utiske, ali i govori o aktuelnim temama.

"Zadovoljan sam kako se radi. Fina atmosfera, radna, ne mogu da budem srećan zbog rezultata protiv CSKA, ali činjenica je da smo veći deo meča igrali sa drugim timom. Iz razgovora s Đukićem shvatam da nema razloga za brigu, u poslednjih pola sata s Moskovljanima smo dominirali, u sastavu koji bi trebalo da počne sezonu", počeo je Vučelić.

Partizan prošle sezone nije igrao u grupnoj fazi u Evropi, pa je klub ostao bez bitnog finansijskog priliva. Crno-beli ovog leta imaju šansu da znatno "pojačaju" kasu i da steknu sredstva koja će im omogućiti mirnu budućnost.

"Ako Bog da, odigraćemo šest utakmica u kvalifikacijama... Važan period, nema mogućnosti sem za igru sreda – subota. Finansijski je za Partizan važno, uspeh bi nadaleko stabilizovao klub, omogućio da se lakše diše, završe započeti projekti", svestan je predsednik "parnog valjka" izazova koji su pred Partizanom.

Beograđani su dobar deo budžeta kluba popunili transferom Nikole Milenkovića u Fiorentinu.

"Prihod od transfera Milenkovića je jako važan za Partizan. Takmičenje nosi i rast premija, plata... Dišemo, za sada, normalno... Može da se izdvoji neki budžet, ali stali smo na stanovište da treba sačuvati ovaj tim i da ne treba spektakularno dovoditi pet, šest igrača. Ne postoji apstraktni budžet za dovođenje fudbalera."

Partizan se, ipak, pojačao na kritičnim pozicijama.

"Ojačali smo ekipu s Miletićem, nadam se da ćemo i sa Sumom... Vidim da je Đukić zadovoljan."

Operativci srpskog šampiona radili su strpljivo po završetku sezone, a epilog toga je da je sastav koji je osvojio prošle sezonu "duplu krunu" ostao na okupu.

Posebno strpljenje čelnici Partizana pokazali su u pregovorima oko ostanka Leonarda.

"Jeste, imali smo strpljenje, kod nekih to izaziva i ljutnju, ali kad ga čovek vidi kako igra – taj naboj splasne. Veliki igrač! Nekad se govorilo – ima mušice, ali to pokriva majstorstvom. Nadam se da će i on da shvati da je sve ovo u obostranu korist. Objašnjavamo mu sve ovo vreme... Nekada velikog igrača moraš da istrpiš", nastavlja Vučelić.

Da li i Suma ima "mušice"?

"Svi veliki igrači ih imaju, retko je naći izuzetke..."

Prvi cilj je da ekipa ostane zajedno do kraja kvalifikacija.

"Nema do kraja kvalifikacija nikakve šanse da ode neko od bitnijih igrača. Naravno, postoji način da neko izabere da ne igra fudbal...", jasan je Milorad Vučelić.

Predsedniku Partizana smetra što se ponekad potencira na umoru fudbalera.

"Stalno govorimo kako su igrači umorni, da li će izdržati. Dosta! To im je posao, svuda u svetu se igra u ritmu sreda - nedelja. Da li i vas neko pita da li ste zasićeni novinarstvom? Komentatori, novinari prestanite da govorite da su igrači umorni".

Na pitanje gde vidi Partizan u septembru, Vučelić odgovara: "Mislim da ćemo igrati evropsko takmičenje i da ćemo da budemo na čelu tabele domaćeg prvenstva."

Ali...

Vučelić je svestan da je pred Partizanom još teža sezona. Međutim, ne beži od toga. Naprotiv!

"Sledeće prvenstvo biće teško, slično, možda i malo gore od minulog. Očekujem da se prevarim, ali smo spremni na to. Pre svega, da pobeđujemo na fudbalskom terenu, što je bila naša prednost u osvajanju 'duple krune'", podvlači predsednik Partizana Milorad Vučelić.

O NENADU POPOVIĆU

Bivši predsednik Partizana Nenad Popović pojavio se u klubu tačno deset godina od kako je otišao. "Popović je došao u klub posle deset godina. Partizanovac, lično smo prijatelji, saradnici, jedan je od utemeljivača nagrade 'Pečata'. Blisko ćemo sarađivati... Ne verujem da je spreman da aktivno učestvuje u radu kluba, ali je sigurno prijatelj Partizana. Milo mi je što je došao na proslavu."

O MARKU NIKOLIĆU

"Jako teško mi je pao njegov odlazak iz kluba. Davao mi je neku sigurnost. Drago mi je što je Videoton pobedio, čestitao sam mu. Veoma dobro smo sarađivali s Markom, zaista je uznapredovao u svakom pogledu. Razumeo sam sve njegove razloge, ne znači da sam ih i odobrio, rastali smo se prijateljski. Mnogo je učinio za Partizan."

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar