И то је НБА: 23.000.000 долара за његову сезону!

Голден Стејт Вориорси данас не би били то што јесу да није било Стефена Карија. Али, како је Џеј-Џеј Редик добио толики новац за ЈЕДНУ сезону?

Кошарка 03.07.2017 | 19:30
И то је НБА: 23.000.000 долара за његову сезону!
Најмање 200 тројки по сезони, колико је убацивао у свакој од претходне три сезоне у Лос Анђелес Клиперсима, донеле су НБА ветерану Џеј-Џеј Редику уговор какав се ретко виђа.

И разуме.

Филаделфија Севентисиксерси одлучили су да потроше…

(удахните)

...23 милиона долара на његове услуге за само једну, једину сезону – 2017/18.

Бек који је од 2006. до данас бележио просечно 11,9 поена, 1,9 скокова и 1,8 асистенција, постао је један од најплаћенијих играча на својој позицицији у свету кошарке, који је после новог колективног уговора и појачаних прихода од ТВ права постало све теже разумети и пратити.

Ову суботу обележила је вест о томе да је Стефен Кари постао први (не и последњи) кошаркаш који је потписао уговор вреднијих од 200 милиона долара, што је податак од ког се врти у глави, али који се може објаснити - између осталог - чињеницом да су Голден Стејт Вориорси уз Каријих осам сезона подигли вредност као франшиза са 450 милиона на 2,6 милијарде долара.

Шта рећи за 23 милиона долара на име једногодишњег уговора за играча који никада, нигде, није био главни и основни покретач, већ добар, заиста добар тимски играч - тешко је разумети…

Редик је од 2006. до 2013. играо за Орландо Меџик, после се кратко обрео у Милвоки Баксима, пре него што је постао саиграч неприкосновеном Крису Полу у Клиперсима, а одлуком власника и менаџмента Сиксерса од наредне сезоне биће плаћенији играч од Пола, који је у Хјустон Рокетсе понео и уговор од 22,8 милиона долара по сезони.

И то је НБА...

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар