I to je NBA: 23.000.000 dolara za njegovu sezonu!

Golden Stejt Voriorsi danas ne bi bili to što jesu da nije bilo Stefena Karija. Ali, kako je Džej-Džej Redik dobio toliki novac za JEDNU sezonu?

Košarka 03.07.2017 | 19:30
I to je NBA: 23.000.000 dolara za njegovu sezonu!
Najmanje 200 trojki po sezoni, koliko je ubacivao u svakoj od prethodne tri sezone u Los Anđeles Klipersima, donele su NBA veteranu Džej-Džej Rediku ugovor kakav se retko viđa.

I razume.

Filadelfija Seventisiksersi odlučili su da potroše…

(udahnite)

...23 miliona dolara na njegove usluge za samo jednu, jedinu sezonu – 2017/18.

Bek koji je od 2006. do danas beležio prosečno 11,9 poena, 1,9 skokova i 1,8 asistencija, postao je jedan od najplaćenijih igrača na svojoj poziciciji u svetu košarke, koji je posle novog kolektivnog ugovora i pojačanih prihoda od TV prava postalo sve teže razumeti i pratiti.

Ovu subotu obeležila je vest o tome da je Stefen Kari postao prvi (ne i poslednji) košarkaš koji je potpisao ugovor vrednijih od 200 miliona dolara, što je podatak od kog se vrti u glavi, ali koji se može objasniti - između ostalog - činjenicom da su Golden Stejt Voriorsi uz Karijih osam sezona podigli vrednost kao franšiza sa 450 miliona na 2,6 milijarde dolara.

Šta reći za 23 miliona dolara na ime jednogodišnjeg ugovora za igrača koji nikada, nigde, nije bio glavni i osnovni pokretač, već dobar, zaista dobar timski igrač - teško je razumeti…

Redik je od 2006. do 2013. igrao za Orlando Medžik, posle se kratko obreo u Milvoki Baksima, pre nego što je postao saigrač neprikosnovenom Krisu Polu u Klipersima, a odlukom vlasnika i menadžmenta Siksersa od naredne sezone biće plaćeniji igrač od Pola, koji je u Hjuston Roketse poneo i ugovor od 22,8 miliona dolara po sezoni.

I to je NBA...

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar