Суд у Бијељини казнио ФТВ

Основни суд у Бијељини крајем јуна донио је пресуду на основу које Федерална телевизија (ТВ ФБиХ) и Мујо Хаџиомеровић треба да надокнаде штету Миленку Станићу из Бијељине у износу од пет хиљада КМ, сазнаје БН.

Република Српска 02.07.2017 | 10:18
Суд у Бијељини казнио ФТВ
У пресуди, коју је на увид имао портал БН,  се наводи да су Федерална телевизија и Мујо Хаџиомеровић обавезни да Станићу на име надокнаде трошкова исплате и 2,6 хиљада КМ у року од 30 дана од дана доношења одлуке.

На пресуду Основног суда из Бијељине Федерална телевизија и Мујо Хаџиомеровић имају право жалбе вичем суду у том граду.

Станић је тужбу против Федералне телевизије и Муја Хаџиомеровића поднио 16. марта прошле године након што је оклеветан у емисији Мрежа у програму Федералне телевизије, оптужујући га да је починио ратне злочине на подручју Власенице.

Суд је у пресуди навео да је правична накнада у износу од пет хиљада за сатисфакцију за штету коју су нанијели Станићу износећи клевете на његов рачун.

Миленко Станић се нашао на удару медија  након што га је Савез за промјене, односно СДС, чији је члан, кандидовао за вицегувернера Централне банке БиХ.

Након медијског линча, који је услиједио, Станић је одустао од кандидатуре за вицегувернера Централне банке БиХ, а против медија који су га оклеветали је поднио тужбу.

(БН)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Нисам за СНСД

02.07.2017 09:35

Нисам за снсд и надам се да ће што раније пасти са власти.Али рецимо када год прикажу овог Станића као неког економског стручњака он само говори да се неће моћи враћати рате кредита.Нпр ове године 800 и нешто а следеће 950 милиона.Мислим да опозиција треба престати понављати старе приче и понудити конкретна рјешења и области економије.И моји СДС овци морате јавно почети више подржавати Драгана Мектића

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ал

02.07.2017 10:53

Подрзавати Мектица,,страсно.

Name

Соко

02.07.2017 10:58

Ти си докацио зором подрзат мекетица мозе само луд за три године ста је урадио осим сто је износио лази ни једну није доказо а последња пријетња Милорад СА доказима говори све о њему или је сауцесник у криминалу па кеине доказ или је лазов

Name

Додо

02.07.2017 11:16

Али ти си за Додика и ову ПРОСПЕРИТЕТНУ економску политику

Name

ре

02.07.2017 11:20

У праву сте потпуно. Драган Мектић има рјешење за све. Он може и економију подићи на већи ниво јер има искуство у томе. Нпр. знам поуздано да је ове године уложио нешто капитала у узгој парадајза јабучара и да ће остварити профит. Очито га иде јер он зна све...?????????

Name

Булајиц

02.07.2017 12:10

Тако је професору Станицу, треба и дневни аваз да тузис

Name

ре ре

02.07.2017 12:15

Нисам ја мислио да Мектић даје савјете о економији али га треба подржати да се у парламентарној скупштини БиХ донесу нови закони о Високом судском и тужилачком савјету као нпр да се раздвоје на судски и тужилачки савјет као и позив на масовне и мирне протесте против власти.Мектић није позивао на насиље као што реже ови на РТРС-у.Шта је фалило Румунији када је зимус изашло 500 хиљада људи и протествовало против самовоље владе.Ево влада је прије неки дан распуштена

Name

роки

02.07.2017 12:29

Овце не умију ниста друго него да блеје, и бице тако док их неко не подави.

ОДГОВОРИТЕ