Sud u Bijeljini kaznio FTV

Osnovni sud u Bijeljini krajem juna donio je presudu na osnovu koje Federalna televizija (TV FBiH) i Mujo Hadžiomerović treba da nadoknade štetu Milenku Staniću iz Bijeljine u iznosu od pet hiljada KM, saznaje BN.

Republika Srpska 02.07.2017 | 10:18
Sud u Bijeljini kaznio FTV
U presudi, koju je na uvid imao portal BN,  se navodi da su Federalna televizija i Mujo Hadžiomerović obavezni da Staniću na ime nadoknade troškova isplate i 2,6 hiljada KM u roku od 30 dana od dana donošenja odluke.

Na presudu Osnovnog suda iz Bijeljine Federalna televizija i Mujo Hadžiomerović imaju pravo žalbe vičem sudu u tom gradu.

Stanić je tužbu protiv Federalne televizije i Muja Hadžiomerovića podnio 16. marta prošle godine nakon što je oklevetan u emisiji Mreža u programu Federalne televizije, optužujući ga da je počinio ratne zločine na području Vlasenice.

Sud je u presudi naveo da je pravična naknada u iznosu od pet hiljada za satisfakciju za štetu koju su nanijeli Staniću iznoseći klevete na njegov račun.

Milenko Stanić se našao na udaru medija  nakon što ga je Savez za promjene, odnosno SDS, čiji je član, kandidovao za viceguvernera Centralne banke BiH.

Nakon medijskog linča, koji je uslijedio, Stanić je odustao od kandidature za viceguvernera Centralne banke BiH, a protiv medija koji su ga oklevetali je podnio tužbu.

(BN)

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Nisam za SNSD

02.07.2017 09:35

Nisam za snsd i nadam se da će što ranije pasti sa vlasti.Ali recimo kada god prikažu ovog Stanića kao nekog ekonomskog stručnjaka on samo govori da se neće moći vraćati rate kredita.Npr ove godine 800 i nešto a sledeće 950 miliona.Mislim da opozicija treba prestati ponavljati stare priče i ponuditi konkretna rješenja i oblasti ekonomije.I moji SDS ovci morate javno početi više podržavati Dragana Mektića

ODGOVORITE
Name

Al

02.07.2017 10:53

Podrzavati Mektica,,strasno.

Name

Soko

02.07.2017 10:58

Ti si dokacio zorom podrzat meketica moze samo lud za tri godine sta je uradio osim sto je iznosio lazi ni jednu nije dokazo a poslednja prijetnja Milorad SA dokazima govori sve o njemu ili je saucesnik u kriminalu pa keine dokaz ili je lazov

Name

Dodo

02.07.2017 11:16

Ali ti si za Dodika i ovu PROSPERITETNU ekonomsku politiku

Name

re

02.07.2017 11:20

U pravu ste potpuno. Dragan Mektić ima rješenje za sve. On može i ekonomiju podići na veći nivo jer ima iskustvo u tome. Npr. znam pouzdano da je ove godine uložio nešto kapitala u uzgoj paradajza jabučara i da će ostvariti profit. Očito ga ide jer on zna sve...?????????

Name

Bulajic

02.07.2017 12:10

Tako je profesoru Stanicu, treba i dnevni avaz da tuzis

Name

re re

02.07.2017 12:15

Nisam ja mislio da Mektić daje savjete o ekonomiji ali ga treba podržati da se u parlamentarnoj skupštini BiH donesu novi zakoni o Visokom sudskom i tužilačkom savjetu kao npr da se razdvoje na sudski i tužilački savjet kao i poziv na masovne i mirne proteste protiv vlasti.Mektić nije pozivao na nasilje kao što reže ovi na RTRS-u.Šta je falilo Rumuniji kada je zimus izašlo 500 hiljada ljudi i protestvovalo protiv samovolje vlade.Evo vlada je prije neki dan raspuštena

Name

roki

02.07.2017 12:29

Ovce ne umiju nista drugo nego da bleje, i bice tako dok ih neko ne podavi.

ODGOVORITE