Погледајте како се извлачи новац

Филм “Хладно ваљана превара” открива начине извлачења стотина милиона марака из Босне и Херцеговине, које је трајало годинама, а да за то вријеме нико од надлежних није учинио баш ништа да спријечи енормно прање новца које се одвијало јавно.

Босна и Херцеговина 01.07.2017 | 20:50
Погледајте како се извлачи новац
Пословање фирме “Унис –Фабрика цијеви” из Дервенте свједочи о томе како небрига државе и њених институција лако доведу до губитка пола милијарде марака, тешких незаконитих дјела и, што је најгоре од свега, уништења бројних банака, агенција и институција.

Филм “Хладно ваљана превара” доказује начине извлачења стотина милиона марака из Босне и Херцеговине, које је трајало годинама, а да за то вријеме нико од надлежних није учинио баш ништа да спријечи енормно прање новца које се одвијало, малтене, јавно. 

Штавише, надлежни су помагали тај процес, директно учествујући у њему и директно прикривајући незаконите радње. Уобичајено, нико није одговарао, тешко да ће и одговарати, а неки од главних актера су поодавно ван граница БиХ.

Филм се детаљно бави свим аспектима уништења фабрике цијеви, али и везама са бројним банкама, од којих су неке пропале, попут Бобар банке, Балкан Инвестмент Банке и Банке Српске, потом везама са властима, које су свјесно оштетиле домаће финансијске институције.

Посебан осврт дат је на уништење Извознокредитне агенције БиХ, ИГА, која је требала да служи свим привредницима из БиХ, а послужила је власницима “Униса” за “Хладно ваљану превару”, која износи пола милијарде марака.

Колико је до сада утврђено.



(Журнал)

Коментари / 19

Оставите коментар
Name

...Мајка Тереза...

01.07.2017 19:16

дође ти да повратиш, колико смо глупи...или безобразни...ко ће га знати ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Думине

01.07.2017 19:46

Што да повратис? Ми смо криви за ово стање јер бранимо бизнисмена јер је Србин или ратног злочинца јер је наш и тако даље и тако даље. Престали смо бити људи а постали гласачка машина ових гедза лопова и злочинаца.

Name

Q

01.07.2017 19:34

Премијерка све реконструише и ниста нежна шта јој се дешава у ентитету.Знате ли шта потписујете.Мислите ли на образ свог потомства и приче како је неколико генерација напустио РС због тебе, Миле и полтрона око вас

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

01.07.2017 23:18

Хало ово је било алидок је СДС цавиц иваниц владали

Name

питам се

01.07.2017 19:35

ДАЛИ МИЛОРАД ИМА БАРЕМ МАЛО КОРИСТИ ОД ОВАКВЕ "РАБОТЕ" ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ццц

01.07.2017 20:07

Све сто га висе пљујете..све му веци реитинг код народа,,погресна метода.

Name

Гиг

01.07.2017 20:37

Ццц једи говна мајмуне.....

Name

Ре

01.07.2017 23:19

Нема СДС је све покупио они су били Гад на власти

Name

Г17

01.07.2017 20:36

Онај ко му је то омогуцио је имао користи и видио је.Па муп прислускује градјане незаконито ко кога...ј....е и курва се а да није знао за ову превару и ста ником.ниста потјернивца се расписе кад људи уфате маглу и однесу паре хе хе хе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Геј=океј

01.07.2017 20:54

Љитите се колико год хоћете, пљујте, лајте, одговарајте са вашим гусларским лажима... Процентуално, убједљиво нај примитивнији и нај глупљи народ на планети су тзв Срби из Босне. 95% не зна таблицу множења, не зна основе правописа... Само понављају некакве милијарде "побијене" срБске нејачи без и једног аргумента, док у исто вријеме најСРБскији СРБови узимају милионе, а стока хода без гаћа на гузици!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Геј

02.07.2017 03:34

Иди ти мало тамо где влада неко ко ти сигурно не смета: У Саудијску Арабију. Они воле "Геј=океј" као и ти. А ако преживиш третман онда погледај како су интелигентни остали у БиХ по начину како безусловно подржавају "своје" џелате (разне Изетбеговиће, Човиће...). Мало баци поглед и у историју... тамо ћеш пронаћи један народ који је (барем) четири пута стао империјама на црту: Османској (Косово поље и бројни устанци), Аустроугарској (Србија остала без двије трећине мушког становништва), Хитлеровој Њемачкој (преко 60% учесника НОБ-а су Срби), 19 НАТО земаља у деведесетим. А мртве Србе из Јасеновца и осталих страдалишта боље немој да дираш... обиће ти се о душу.

Name

перспектива

01.07.2017 21:16

Правило 1: Не цувај друствену имовину. 2: Покради друствену имовину. 3: Онда узми кредите за презивљавање. Ста реци за овакву систематику дрзавног апарата? Корисни идиоти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

УНИС-ов инзењер

01.07.2017 22:07

Некима је само битно да "Србин купи и да Србин влада" па макар нас и до дјавола послао и до глади дотјерао. Е па ето Вам га брацо Срби...Томиц и компанија, нека Вас пљацкају, варају и изгладњују. Само нека су Срби.... када цете ли памети доци. Или цете ускоро пусти и да Вас је.. браца велики Срби...само нека су Срби.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вихор

02.07.2017 00:19

НАРОД У РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ , КАО И У ЦИЈЕЛОЈ БиХ , ЈЕ ПРИМИТИВАН, ГЛУП, ЗАОСТАО, ПОЛУПИСМЕН, ЛИЈЕН , СКЛОН ЛАЖИ , НЕРАДУ И ПРЕВАРИ И ЗАСЛУЖУЈЕ ДА МУ ВЛАСТ У ДИЛУ СА КРИМИНАЛЦИМА ОВО РАДИ . ЉУДИ НЕ МОГУ ДА СХВАТЕ , ДА ИМ ОВИ КРИМИНАЛЦИ НЕ КРАДУ САМО НОВАЦ - ВЕЋ БУДУЋНОСТ ЊИХОВЕ ДЈЕЦЕ , КОЈА ОДЛАЗЕ У ЊЕМАЧКУ, ДА ЊЕГУЈУ ЊЕМАЧКЕ БАБЕ И ДЈЕДОВЕ ПО ДОМОВИМА ЗА СТАРЕ .... А ДОДИ И ТОМИЋ СУ ОВДЈЕ ПОДИЈЕЛИЛИ ПО 300 МИЛ. АЛИ ОВОЈ СТОЦИ ОД НАРОДА, ТАКО И ТРЕБА....

ОДГОВОРИТЕ
Name

ово је проблем

02.07.2017 06:30

Ста казе нас увазени предсједник за овакве привредне активности? Или је и ово плод масте и подвала савеза за промјене? А ста је по питању сауцесниства?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Турбоскара

02.07.2017 07:46

Свака дрзава има мафију овде мафија има дрзаву.Све је у криминалним радњама И све је против прописа незаконито све на кумовском односу.Врх Власт зато се И јавно све ради судство огрезло у криминалне радње пресуде привредни економски криминал све.Нек ми неко наведе једну установу која није на било који нацин увезана у неку нрзакониту радњу бар од запосљавања родбине итд итд. Кад узмем здравство пио банке сколство цак дјеција обданиста све ама бас све је огрезло у мањим или висим незаконитим радњама.Само лицна корист И зато нико ни не реагује.Приватни факултwти дипломе неструцни кадри на функцихама полиција умјесена у аферу са наркотицима све ама бас све.Нејазем да су сви непоатени има И постени људи али мало И они издису вецбод оци пихавица пирана хисника.Рс непостоји немаје имаје на папиру унистили су је као највеци борци који се сами прозивају за њено оцување.Све је отисло у хондурас.О овоме стасе ради код нас би се требале писати књиге које свјет да изуцава И психијатри свјета да нас изуцавају као народ ја мислим да таква диагноза јос непистоји.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ннн

02.07.2017 09:02

Све је то лаж непријатеља рс, преседник Додик и премијерка Жељка су најстручнији у региону и знају како се води држава. Они у потпуности извршавају свој задатак а то је уништење РС и одлазак младих људи да би касније продали остатак. Јели тако ннн, будало поданичка

ОДГОВОРИТЕ
Name

радник

02.07.2017 22:52

Александар Дзомбиц је крив...исао на проценат....наставио Зиран Телгетија....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Постен

03.07.2017 01:21

Ово ми неста мирисе на Додика. И он је мајстор за такав (не)постен бизнис. Да није и он упетљан?

ОДГОВОРИТЕ