Рикелмеов насљедник стигао у Зенит!

Рома продала Паредеса за 27. 000. 000 руском гиганту, уговор на четири године.

Фудбал 03.07.2017 | 17:00
Рикелмеов насљедник стигао у Зенит!
Зенит из Санкт Петербурга кренуо је у прави, озбиљни шопинг. Руски великан већ је довео петорицу новајлија, али је ипак овај шести први из категорије „бомби“. Уговор са Зенитом у суботу је потписао Леандро Паредес, а његов доскорашњи клуб Рома трља руке због финансијских детаља.

Наиме основно обештећење износи 23.000.000 евра, а на то би требало да у будућности да „легне“ и бонус од 4.000.000 европских новчаница.

Прошао је Паредес детаљне лекарске прелгеделе у Риму и потписао четворогодишњи уговор са клубом из Санкт Петербурга.

Паредес има 23 године, а у Рому је дошао 2014. године за суму од 6.000.000 евра.

Иначе, овај момак је почео да тренира фудбал већ са три године, а са осам је први пут обукао дрес млађих категорија Боке Јуниорс. А за први тим славне Боке дебитовао је са 16 година и већ на почетку добио је епитет наследника Хуана Романа Рикелмеа.

За сада није баш оправдао тај надимак, али с обзиром да је и даље млад, има времена да покаже да новинари и стручњаци у Аргентини ипак нису погрешили.

Није са баш наиграо у Роми у прве две сезоне, био је на позајмицама у Кјеву и Емполију. У прошлој је уписао 27 наступа и три гола у дресу римске Вучице.

Нису Паредеса упоређивали само са Пирлом, него га је тренер Емполија Марко Ђампаолосвојевремено чак упоредио са Андреом Пирлом.

Иначе, пре Паредеса, Зенит је у овом прелазном року довео Далера Кузајева, Дениса Терентјева, Александра Ерокина, Кристијана Нобоу и Дмитрија Полоза. Последња тројица су прошле сезоне играла за Ростов, али им је у јуну истекао уговор.

Занимљиво, Паредес је постао други најскупљи играч у историји Зенита, а рекорд држи Португалац Дани који је у августу 2008. плаћен московском Динаму чак 30.000.000 евра.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар