Rikelmeov nasljednik stigao u Zenit!

Roma prodala Paredesa za 27. 000. 000 ruskom gigantu, ugovor na četiri godine.

Fudbal 03.07.2017 | 17:00
Rikelmeov nasljednik stigao u Zenit!
Zenit iz Sankt Peterburga krenuo je u pravi, ozbiljni šoping. Ruski velikan već je doveo petoricu novajlija, ali je ipak ovaj šesti prvi iz kategorije „bombi“. Ugovor sa Zenitom u subotu je potpisao Leandro Paredes, a njegov doskorašnji klub Roma trlja ruke zbog finansijskih detalja.

Naime osnovno obeštećenje iznosi 23.000.000 evra, a na to bi trebalo da u budućnosti da „legne“ i bonus od 4.000.000 evropskih novčanica.

Prošao je Paredes detaljne lekarske prelgedele u Rimu i potpisao četvorogodišnji ugovor sa klubom iz Sankt Peterburga.

Paredes ima 23 godine, a u Romu je došao 2014. godine za sumu od 6.000.000 evra.

Inače, ovaj momak je počeo da trenira fudbal već sa tri godine, a sa osam je prvi put obukao dres mlađih kategorija Boke Juniors. A za prvi tim slavne Boke debitovao je sa 16 godina i već na početku dobio je epitet naslednika Huana Romana Rikelmea.

Za sada nije baš opravdao taj nadimak, ali s obzirom da je i dalje mlad, ima vremena da pokaže da novinari i stručnjaci u Argentini ipak nisu pogrešili.

Nije sa baš naigrao u Romi u prve dve sezone, bio je na pozajmicama u Kjevu i Empoliju. U prošloj je upisao 27 nastupa i tri gola u dresu rimske Vučice.

Nisu Paredesa upoređivali samo sa Pirlom, nego ga je trener Empolija Marko Đampaolosvojevremeno čak uporedio sa Andreom Pirlom.

Inače, pre Paredesa, Zenit je u ovom prelaznom roku doveo Dalera Kuzajeva, Denisa Terentjeva, Aleksandra Erokina, Kristijana Nobou i Dmitrija Poloza. Poslednja trojica su prošle sezone igrala za Rostov, ali im je u junu istekao ugovor.

Zanimljivo, Paredes je postao drugi najskuplji igrač u istoriji Zenita, a rekord drži Portugalac Dani koji je u avgustu 2008. plaćen moskovskom Dinamu čak 30.000.000 evra.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar