Како ће се Мари носити са улогом "плена" на Вимблдону?!

Британци се питају може ли ловац који је постао плен оставити по страни своје слабости током Вимблдона и отићи у другу недељу турнира.

Тенис 01.07.2017 | 23:45
Како ће се Мари носити са улогом "плена" на Вимблдону?!
Код Ендија Марија су претходних дана искрсли проблеми са куком због ког је отказао учешће на егзибиционом мечу у Харлингем клубу.

Тамошња јавност је због више ствари забринута за учешће свог најбољег тенисера на трећем Гренд слему сезоне.

Они подсећају да је последњи пут испао пре друге недеље Вимблдона још 2010. године када га је у трећој рунди победио Стан Вавринка.

Мари је на тренингу у петак ходао благо шепајући, а бекхенде није одигравао ни приближном снагом као што је навикао.

Упоређујући другу половину прошле године са првом половином ове, Мари је знатно лошији. У последњих 30 мечева прошле године добио је 28 и изгубио само два. Од првих 30 мечева ове године је изгубио девет, а победио у 21 дуелу.

Поразом од Џордана Томпсона у Квинсу, светски број 1 је изгубио шести меч од играча ван топ 20 током 2017. године, а поврх свега су у првих шест месеци били ту и проблеми са лактом, а сада су се појавили и они са куком.

Прошлосезонских 87 мечева је узело свој данак 30-годишњем Британцу. Проценат првог сервиса му је опао са 76% на 72 одсто ове године, лани је спашавао две трећине брејк лопти, сада то чини у нешто више од 50 одсто ситуација.

Међутим, оно што због чега су посебно забринути на Острву јесте то да ли светском броју 1 заиста одговара улога у којој више није он тај који јури прво место, већ онај кога сви намеравају да скину са трона.

Први у реду је Рафаел Надал, али већ после Вимблдона шансе за то имају и Новак Ђоковић и Стан Вавринка.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар