Kako će se Mari nositi sa ulogom "plena" na Vimbldonu?!

Britanci se pitaju može li lovac koji je postao plen ostaviti po strani svoje slabosti tokom Vimbldona i otići u drugu nedelju turnira.

Tenis 01.07.2017 | 23:45
Kako će se Mari nositi sa ulogom "plena" na Vimbldonu?!
Kod Endija Marija su prethodnih dana iskrsli problemi sa kukom zbog kog je otkazao učešće na egzibicionom meču u Harlingem klubu.

Tamošnja javnost je zbog više stvari zabrinuta za učešće svog najboljeg tenisera na trećem Grend slemu sezone.

Oni podsećaju da je poslednji put ispao pre druge nedelje Vimbldona još 2010. godine kada ga je u trećoj rundi pobedio Stan Vavrinka.

Mari je na treningu u petak hodao blago šepajući, a bekhende nije odigravao ni približnom snagom kao što je navikao.

Upoređujući drugu polovinu prošle godine sa prvom polovinom ove, Mari je znatno lošiji. U poslednjih 30 mečeva prošle godine dobio je 28 i izgubio samo dva. Od prvih 30 mečeva ove godine je izgubio devet, a pobedio u 21 duelu.

Porazom od Džordana Tompsona u Kvinsu, svetski broj 1 je izgubio šesti meč od igrača van top 20 tokom 2017. godine, a povrh svega su u prvih šest meseci bili tu i problemi sa laktom, a sada su se pojavili i oni sa kukom.

Prošlosezonskih 87 mečeva je uzelo svoj danak 30-godišnjem Britancu. Procenat prvog servisa mu je opao sa 76% na 72 odsto ove godine, lani je spašavao dve trećine brejk lopti, sada to čini u nešto više od 50 odsto situacija.

Međutim, ono što zbog čega su posebno zabrinuti na Ostrvu jeste to da li svetskom broju 1 zaista odgovara uloga u kojoj više nije on taj koji juri prvo mesto, već onaj koga svi nameravaju da skinu sa trona.

Prvi u redu je Rafael Nadal, ali već posle Vimbldona šanse za to imaju i Novak Đoković i Stan Vavrinka.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar