Луда прича за почетак прелазног рока...

Исти играч потписао за два клуба у размаку од три сата! Савез морао да пресече.

Фудбал 01.07.2017 | 14:45
Луда прича за почетак прелазног рока...
Сваки прелазни рок - макар једна анегдота. Минулих година сведочили смо потписима у 23.59 последњих дана пијаце, пропалим преговорима док је играч био авиону, одустајану од послова због наклоности појединаца ултрадесничарским ставовима, али да исти фудбалер потпише уговор са два различита клуба у истом дану - е, то је новост.

Такав случај забележен је у Северној Ирској, одакле стиже засад најлуђа прича летњег прелазног рока, званично отвореног данас. Њен актер је Џош Робинсон, који је буквално преко ноћи постао звезда. Иако нема бог зна какву каријеру и са своје 23 године скупио је 105 утакмица у тамошњој Премијер лиги. До репрезентације није стигао. До ударних наслова у Белфасту јесте.

Због чега?

Завршетком минулте сезоне, Робинсон је постао слободан играч, пошто му је истекао уговор са енглеским Јорком. С обзиром да има искуство играња у Премијер лиги Северне Ирске постао је један од пожељнијих играча на тржишту. У трку за потпис ушли су Крусејдерс и Линфилд. Што је најинтересантније оба клуба су пре два дана потврдила да имају договор са играчем. Чак су га и озваничила.

Првобитно је вест о ангажовању Робинсона, у четвртак вече, у етар послао Линфилд, тврдњом да је штопер потпсао уговор на четири године, да би се сат времена касније огласио и Крусејдерс, објавом како је Џош постао њихов до лета 2021. године.

Због свега је морао да реагује Фудбалски савез Северне Ирске наредног дана, захтевајући да му клубови доставе уговоре са играчем.

„ФС Северне Ирске је у петак вече добио на увид уговоре и од Линфилда и од Крусејдерса. За прве је Џош Робонсонм потписао у четвртак у 19.56, а за друге у 22.56. Прегледом докумената, а на основу Правилника о регистрацији, потврђујемо да је фудбалер успешно регистрован за Линфилд“, предочено је у Белфасту.

Касније је Џош Робинсон успешно промовисан на Виндзор парку.

Остаје само питање зашто је још 9. јуна потписао предуговор са Крусејдерсима, у уторак тренирао с њима и да ли је баш ово начин да им „захвали“ што је четири године (2012-2016) носио дрес те екипе.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар