Luda priča za početak prelaznog roka...

Isti igrač potpisao za dva kluba u razmaku od tri sata! Savez morao da preseče.

Fudbal 01.07.2017 | 14:45
Luda priča za početak prelaznog roka...
Svaki prelazni rok - makar jedna anegdota. Minulih godina svedočili smo potpisima u 23.59 poslednjih dana pijace, propalim pregovorima dok je igrač bio avionu, odustajanu od poslova zbog naklonosti pojedinaca ultradesničarskim stavovima, ali da isti fudbaler potpiše ugovor sa dva različita kluba u istom danu - e, to je novost.

Takav slučaj zabeležen je u Severnoj Irskoj, odakle stiže zasad najluđa priča letnjeg prelaznog roka, zvanično otvorenog danas. Njen akter je Džoš Robinson, koji je bukvalno preko noći postao zvezda. Iako nema bog zna kakvu karijeru i sa svoje 23 godine skupio je 105 utakmica u tamošnjoj Premijer ligi. Do reprezentacije nije stigao. Do udarnih naslova u Belfastu jeste.

Zbog čega?

Završetkom minulte sezone, Robinson je postao slobodan igrač, pošto mu je istekao ugovor sa engleskim Jorkom. S obzirom da ima iskustvo igranja u Premijer ligi Severne Irske postao je jedan od poželjnijih igrača na tržištu. U trku za potpis ušli su Krusejders i Linfild. Što je najinteresantnije oba kluba su pre dva dana potvrdila da imaju dogovor sa igračem. Čak su ga i ozvaničila.

Prvobitno je vest o angažovanju Robinsona, u četvrtak veče, u etar poslao Linfild, tvrdnjom da je štoper potpsao ugovor na četiri godine, da bi se sat vremena kasnije oglasio i Krusejders, objavom kako je Džoš postao njihov do leta 2021. godine.

Zbog svega je morao da reaguje Fudbalski savez Severne Irske narednog dana, zahtevajući da mu klubovi dostave ugovore sa igračem.

„FS Severne Irske je u petak veče dobio na uvid ugovore i od Linfilda i od Krusejdersa. Za prve je Džoš Robonsonm potpisao u četvrtak u 19.56, a za druge u 22.56. Pregledom dokumenata, a na osnovu Pravilnika o registraciji, potvrđujemo da je fudbaler uspešno registrovan za Linfild“, predočeno je u Belfastu.

Kasnije je Džoš Robinson uspešno promovisan na Vindzor parku.

Ostaje samo pitanje zašto je još 9. juna potpisao predugovor sa Krusejdersima, u utorak trenirao s njima i da li je baš ovo način da im „zahvali“ što je četiri godine (2012-2016) nosio dres te ekipe.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar