ЕСПН понизио Богдана: -37 и -30, кога ће да чува?!

Новинар америчког ЕСПН Марк Џоунс сматра да је Богдан Богдановић промашена инвестиција Сакраменто Кингса.

Кошарка 03.07.2017 | 13:30
ЕСПН понизио Богдана: -37 и -30, кога ће да чува?!
Пре неколико дана је објављено да ће генерални менаџер Кингса Владе Дивац довести Богдановића из Фенербахчеа при чему би српски играч могао да постане најплаћенији руки у историји.

Џоунс је на Твитеру написао да је Србија за коју је Богдановић играо у финалу СП 2014. и 2016. у финалу ОИ у Рију губио од Американаца са више од 30 разлике и иронично назвао Богдана "играчем који прави разлику".

Србија је поражена у финалу Светског првенства у Шпанији са 129:92, а у финалу Олимпијских игара у Рио де Жанеиру са 96:66. Џоунс сматра да Богдановић неће моћи да чува америчке бекове и крила због чега је 36 милиона за три године по његовом мишљењу превише.

Његови пратиоци у одговорима на твит су навели и да је и Никола Јокић играо у тиму Србије у Рију, па му ипак у НБА иде веома добро. Осим тога, Новицки је био део тима Немачке који није остваривао запажене резултате, а он је 2011. освојио шампионски прстен и постао МВП финала најјаче лиге на свету.

Јанис Адетокумбо је ове сезоне проглашен за играча који је највише напредовао, а у најужој конкуренцији за исту награду су били Никола Јокић и центар Јуте, Руди Гобер– ниједан од њих није са америчког континента.

Међу рукијима су у конкуренцији најбољих били пореклом Хрват и Камерунац Дарио Шарић и Џоел Ембид, али је награда рукија године отишла Малколму Брогдону.

Све наведено показује да су играчи са европског континента конкурентни у најјачој лиги на свету и да је можда изјава новинара ЕСПН звучала претенциозно и када је реч о српском репрезентативном беку и шампиону Евролиге.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар