ESPN ponizio Bogdana: -37 i -30, koga će da čuva?!

Novinar američkog ESPN Mark Džouns smatra da je Bogdan Bogdanović promašena investicija Sakramento Kingsa.

Košarka 03.07.2017 | 13:30
ESPN ponizio Bogdana: -37 i -30, koga će da čuva?!
Pre nekoliko dana je objavljeno da će generalni menadžer Kingsa Vlade Divac dovesti Bogdanovića iz Fenerbahčea pri čemu bi srpski igrač mogao da postane najplaćeniji ruki u istoriji.

Džouns je na Tviteru napisao da je Srbija za koju je Bogdanović igrao u finalu SP 2014. i 2016. u finalu OI u Riju gubio od Amerikanaca sa više od 30 razlike i ironično nazvao Bogdana "igračem koji pravi razliku".

Srbija je poražena u finalu Svetskog prvenstva u Španiji sa 129:92, a u finalu Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru sa 96:66. Džouns smatra da Bogdanović neće moći da čuva američke bekove i krila zbog čega je 36 miliona za tri godine po njegovom mišljenju previše.

Njegovi pratioci u odgovorima na tvit su naveli i da je i Nikola Jokić igrao u timu Srbije u Riju, pa mu ipak u NBA ide veoma dobro. Osim toga, Novicki je bio deo tima Nemačke koji nije ostvarivao zapažene rezultate, a on je 2011. osvojio šampionski prsten i postao MVP finala najjače lige na svetu.

Janis Adetokumbo je ove sezone proglašen za igrača koji je najviše napredovao, a u najužoj konkurenciji za istu nagradu su bili Nikola Jokić i centar Jute, Rudi Gober– nijedan od njih nije sa američkog kontinenta.

Među rukijima su u konkurenciji najboljih bili poreklom Hrvat i Kamerunac Dario Šarić i Džoel Embid, ali je nagrada rukija godine otišla Malkolmu Brogdonu.

Sve navedeno pokazuje da su igrači sa evropskog kontinenta konkurentni u najjačoj ligi na svetu i da je možda izjava novinara ESPN zvučala pretenciozno i kada je reč o srpskom reprezentativnom beku i šampionu Evrolige.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar