Марио Анчић уз Ђоковића на Вимблдону!

Ново лице у стручном штабу нашег тенисера.

Тенис 01.07.2017 | 16:45
Марио Анчић уз Ђоковића на Вимблдону!
Бивши хрватски тенисер Марио Анчић, заједно са Андреом Агасијем, помагаће Новаку Ђоковићу током предстојећег Вимбледона, пишу Спортске новости.

Ђоковић је наводно позвао Анчића да му помогне током Вимблдона, што је момак који је у 27. години због повреда прекинуо каријеру, прихватио.

"Истина, већ сам имао испланиран долазак на Вимблдон, али тек у другој недељи турнира, када је требало да будем стручни коментатор за ББЦ и, такође, да играм на турниру ветерана. Тај ангажман за ББЦ ћу отказати, иако сам се веселио, било би ми први пут", рекао је Анчић за Спортске новости.

Хрватски тенисер је каријеру прекинуо 2011. године, после чега је завршио престижни Универзитет Колумбија, где је магистрирао право и финансије. Тренутно је запослен у моћној банкарској компанији.

Анчић је био једна од највећих нада хрватског тениса, али је већ 2011, са само 27 година, био принуђен да прекине каријеру због великог повреда, после чега се посветио пословним студијама у Сједињеним Америчким државама, где и данас ради.

Током каријере освојио је три титуле, 2004. године играо је полуфинале Вимблдона, а две године касније и четвртину финала Ролан Гароса, док је у четири међусобна дуела са човеком кога ће саветовати славио једном.

Извор: мондо.ба/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар