Mario Ančić uz Đokovića na Vimbldonu!

Novo lice u stručnom štabu našeg tenisera.

Tenis 01.07.2017 | 16:45
Mario Ančić uz Đokovića na Vimbldonu!
Bivši hrvatski teniser Mario Ančić, zajedno sa Andreom Agasijem, pomagaće Novaku Đokoviću tokom predstojećeg Vimbledona, pišu Sportske novosti.

Đoković je navodno pozvao Ančića da mu pomogne tokom Vimbldona, što je momak koji je u 27. godini zbog povreda prekinuo karijeru, prihvatio.

"Istina, već sam imao isplaniran dolazak na Vimbldon, ali tek u drugoj nedelji turnira, kada je trebalo da budem stručni komentator za BBC i, takođe, da igram na turniru veterana. Taj angažman za BBC ću otkazati, iako sam se veselio, bilo bi mi prvi put", rekao je Ančić za Sportske novosti.

Hrvatski teniser je karijeru prekinuo 2011. godine, posle čega je završio prestižni Univerzitet Kolumbija, gde je magistrirao pravo i finansije. Trenutno je zaposlen u moćnoj bankarskoj kompaniji.

Ančić je bio jedna od najvećih nada hrvatskog tenisa, ali je već 2011, sa samo 27 godina, bio prinuđen da prekine karijeru zbog velikog povreda, posle čega se posvetio poslovnim studijama u Sjedinjenim Američkim državama, gde i danas radi.

Tokom karijere osvojio je tri titule, 2004. godine igrao je polufinale Vimbldona, a dve godine kasnije i četvrtinu finala Rolan Garosa, dok je u četiri međusobna duela sa čovekom koga će savetovati slavio jednom.

Izvor: mondo.ba/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar