Обећали су врхунско појачање - биће баш то!

За рекорд, за бонусе, за можда и једног играча на зајам! Александре Лаказет четири године у Арсеналу, можда већ од понедељка.

Фудбал 01.07.2017 | 12:15
Обећали су врхунско појачање - биће баш то!
Прошлог лета Арсен Венгер је одбијен. Одбијен је и пре четири дана. А како сад ствари стоје трећа ће бити срећа за француског стручњака и за Тобџије, јер све наводи да ће Александре Лаказет (26) бити нови нападач Арсенала!

Пут његовом доласку у Лондон је утабан. По више основа.

Први, свакако један од значајнијих, је потпис Маријана Дијаза за Лион. Доскорашњи резервни нападач Реала, није калибар да одмах прави разлику у корист Лавова, али некладашњи првак државе уверен је да у њему има замену за дуже временски период.

Други разлог виђеном доласку Лаказета на Емирате је у чињеници да је Арсенал појачао понуду. На почетаних 40.000.000 евра, што је председник Лиона Жан Мишел Ола глатко одбио, Венгер је додао још 10.000.000 евра, те је тренутно на столу 50.000.000 евра. Плус бонуси који би се на рачун Француза слили уколико Александре направи велики успех у Лондону. Лион, пак, захтева целих 55.000.000 евра одмах и још 12.000.000 кроз бонусе.

Дакле, разлика је тренутно свега око 5.000.000 евра, јер су бонуси мање-више исти. Тренутно се тражи модел сарадње и с обе стране стижу позитивни сигнали да ће разлика бити премошћена. Можда већ до понедељка. Многобројни енглески медији, у првом реду Скај спорт и Телеграф, јавили су да очекују да Александре Лаказет већ почетком следеће седмице потпише четворогодишњи уговор са Арсеналом.

Помиње се да би неко из Арсеналовог младог тима могао на позајмицу у Лион у склопу договора, што је реалније и логичније од почетних најава како би Оливије Жиру могао да обуче дрес Лиона (наводно га тражи и Марсељ).

„Ниједног тренутка нисмо причали о замени Жиру-Лаказет. А под оним условима које су нам првобитно понудили нећемо проати Александера“, јасно је ставио до знања Жан Мишел Олада Жиру није монета за поткусуривање.

То значи да са минимум 55.000.000 евра пада рекорд у висини трансфера Арсенала, кад је о доласцима реч. Досад је најскупљи играч у историји клуба био Месут Озил, пре четири лета плаћен Реал Мадриду 47.000.000 евра.

Није случајно извршни директор Иван Газидис колико јуче најавио долазак „врхунских појачања“.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар