Obećali su vrhunsko pojačanje - biće baš to!

Za rekord, za bonuse, za možda i jednog igrača na zajam! Aleksandre Lakazet četiri godine u Arsenalu, možda već od ponedeljka.

Fudbal 01.07.2017 | 12:15
Obećali su vrhunsko pojačanje - biće baš to!
Prošlog leta Arsen Venger je odbijen. Odbijen je i pre četiri dana. A kako sad stvari stoje treća će biti sreća za francuskog stručnjaka i za Tobdžije, jer sve navodi da će Aleksandre Lakazet (26) biti novi napadač Arsenala!

Put njegovom dolasku u London je utaban. Po više osnova.

Prvi, svakako jedan od značajnijih, je potpis Marijana Dijaza za Lion. Doskorašnji rezervni napadač Reala, nije kalibar da odmah pravi razliku u korist Lavova, ali nekladašnji prvak države uveren je da u njemu ima zamenu za duže vremenski period.

Drugi razlog viđenom dolasku Lakazeta na Emirate je u činjenici da je Arsenal pojačao ponudu. Na početanih 40.000.000 evra, što je predsednik Liona Žan Mišel Ola glatko odbio, Venger je dodao još 10.000.000 evra, te je trenutno na stolu 50.000.000 evra. Plus bonusi koji bi se na račun Francuza slili ukoliko Aleksandre napravi veliki uspeh u Londonu. Lion, pak, zahteva celih 55.000.000 evra odmah i još 12.000.000 kroz bonuse.

Dakle, razlika je trenutno svega oko 5.000.000 evra, jer su bonusi manje-više isti. Trenutno se traži model saradnje i s obe strane stižu pozitivni signali da će razlika biti premošćena. Možda već do ponedeljka. Mnogobrojni engleski mediji, u prvom redu Skaj sport i Telegraf, javili su da očekuju da Aleksandre Lakazet već početkom sledeće sedmice potpiše četvorogodišnji ugovor sa Arsenalom.

Pominje se da bi neko iz Arsenalovog mladog tima mogao na pozajmicu u Lion u sklopu dogovora, što je realnije i logičnije od početnih najava kako bi Olivije Žiru mogao da obuče dres Liona (navodno ga traži i Marselj).

„Nijednog trenutka nismo pričali o zameni Žiru-Lakazet. A pod onim uslovima koje su nam prvobitno ponudili nećemo proati Aleksandera“, jasno je stavio do znanja Žan Mišel Olada Žiru nije moneta za potkusurivanje.

To znači da sa minimum 55.000.000 evra pada rekord u visini transfera Arsenala, kad je o dolascima reč. Dosad je najskuplji igrač u istoriji kluba bio Mesut Ozil, pre četiri leta plaćen Real Madridu 47.000.000 evra.

Nije slučajno izvršni direktor Ivan Gazidis koliko juče najavio dolazak „vrhunskih pojačanja“.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar