Дијалог спушта тензије на терену

Председник Србије Александар Вучић оценио је данас, уочи сусрета у Дубровнику са шефицом европске дипломатије Федериком Могерини, да ће засигурно разговарати и о Косову и Метохији и дијалогу са Приштином, подвукавши да дијалог "спушта тензије на терену".

Србија 30.06.2017 | 18:30
Дијалог спушта тензије на терену
-Немогуће је да ме та тема прескочи. Нисам те среће да се једном деси да нешто друго буде тема, али и мора да буде. То је ствар која се не решава у једном или три дана - објаснио је он новинарима уочи данашњег сусрета.
 
Вучић је подвукао да је сваки пут када се разговара то важно:

"Дијалог спуšта тензије на терену", рекао је.

- Немојте да размишљате о себи и о мени, који живимо у Београрду. Супер је живети у највећем граду у југоисточној Европи, уз Букурешт и Атину. Међутим, треба се питати и шта је са нашим народом јужно од Ибра - истакао је предсједник Србије.

Вучић је додао да ће са Могерини разговарати и о европском путу Србије, неопходним реформама које морамо да спроведемо, али и предстојећој конференцији у Трсту, те пројектима који треба да буду видљиви за грађане.

- Ако причамо о аутопуту Београд-Приштина, после четири године, дајте да напредујемо. Ми смо дали сву документацију. Дајте да видимо да забодемо ашове и почнемо да радимо на томе... - истакао је Вучић.

(Тањуг)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Россана

30.06.2017 16:35

Можда успе Вућић -диалог?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сваста

30.06.2017 16:45

Јесте се цовјек уфурао као да је преседник свијета а не Србије. Он мисли стварно да због њега сунце сија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Љубомора

30.06.2017 18:27

Ипак је бољи од.осталих поради мало ба сампоуздању цовјеве прави си патетицни губитник.