Dijalog spušta tenzije na terenu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je danas, uoči susreta u Dubrovniku sa šeficom evropske diplomatije Federikom Mogerini, da će zasigurno razgovarati i o Kosovu i Metohiji i dijalogu sa Prištinom, podvukavši da dijalog "spušta tenzije na terenu".

Srbija 30.06.2017 | 18:30
Dijalog spušta tenzije na terenu
-Nemoguće je da me ta tema preskoči. Nisam te sreće da se jednom desi da nešto drugo bude tema, ali i mora da bude. To je stvar koja se ne rešava u jednom ili tri dana - objasnio je on novinarima uoči današnjeg susreta.
 
Vučić je podvukao da je svaki put kada se razgovara to važno:

"Dijalog spušta tenzije na terenu", rekao je.

- Nemojte da razmišljate o sebi i o meni, koji živimo u Beogrardu. Super je živeti u najvećem gradu u jugoistočnoj Evropi, uz Bukurešt i Atinu. Međutim, treba se pitati i šta je sa našim narodom južno od Ibra - istakao je predsjednik Srbije.

Vučić je dodao da će sa Mogerini razgovarati i o evropskom putu Srbije, neophodnim reformama koje moramo da sprovedemo, ali i predstojećoj konferenciji u Trstu, te projektima koji treba da budu vidljivi za građane.

- Ako pričamo o autoputu Beograd-Priština, posle četiri godine, dajte da napredujemo. Mi smo dali svu dokumentaciju. Dajte da vidimo da zabodemo ašove i počnemo da radimo na tome... - istakao je Vučić.

(Tanjug)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Rossana

30.06.2017 16:35

Možda uspe Vućić -dialog?!

ODGOVORITE
Name

Svasta

30.06.2017 16:45

Jeste se covjek ufurao kao da je presednik svijeta a ne Srbije. On misli stvarno da zbog njega sunce sija.

ODGOVORITE
Name

Ljubomora

30.06.2017 18:27

Ipak je bolji od.ostalih poradi malo ba sampouzdanju covjeve pravi si pateticni gubitnik.