Алексис запалио ватру!

Одлучио сам где ћу играти наредне сезоне! Чилеанац на Купу конфедерација коначно проговорио о будућности.

Фудбал 30.06.2017 | 19:15
Алексис запалио ватру!
Одлази - остаје, одлази - остаје, одлази - остаје… И тако недељама и месецима. БудућностАлексиса Санчеза је једна од најврелијих тема у Европи овог лета, а Чилеанац је досада избегавао да прича о коначној одлуци.

Суштина приче је да му уговор са Арсеналом истиче следећег лета и да ће сутра закорачити у последњу годину уговора. А знамо шта то значи… Или ће потписати нови уговор или Арсенал мора да га прода јер не може приуштити себи да изгуби таквог играча. О тренирању строгоће и елиминацији Санчеза из тима нико и не помишља јер би то била чиста лудост.

Санчезов актуелни уговор је вредан 130.000 фунти недељно, Арсенал му је понудио повишицу 250.000, али је он то одбио. Тражи више јер је свестан да на неком другом месту може то и да добије. Бајерн и Манчестер Сити су најозбиљнији кандидати за његово довођење, али се верује да Баварци неће лицитирати и надметати се са Ситијем. Гвардиоламоже да понуди највише пара Санчезу и то је најреалнији сценарио. У питању је недељна плата од 300.000 фунти што је на годишњем нивоу близу 18.000.000 евра! Бајерн не жели да руши хијерархију у палтежним разредима екипе и нема намеру да иде до те границе. Арсенал поготово није спреман да понуди такве услове Чилеанца…

Шта ће изабрати Санчез? Изгледа да је донео одлуку…

Новинари на Купу конфедерација су га питали да ли ћете бити саиграч са Клаудијом Бравом у клубу наредне сезоне?

“Добро питање. Тренутно сам фокусиран на Куп конфедеарција, али после тога ћу донети одлуку да ли одлазим или остајем”, рекао је Санчез.

Да ли сте “преломили” у глави?

“Да. одлучио сам, али не могу још да вам кажем”.

Овакве речи Санчеза су за многе сигнал да је решио да оде из Арсенала. Да жели да остане и продужи уговор не би било потребе за оваквом мистериозношћу, тако да се само чека његово јавно признање жеље за одласком.

После тога следе преговори на нивоу два клуба. Манчестер Сити ће морати да достави званичну понуду, а с обзиром на стиуацију са уговором, Арсенал неће мочи много да отеже и маневрише.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар