Aleksis zapalio vatru!

Odlučio sam gde ću igrati naredne sezone! Čileanac na Kupu konfederacija konačno progovorio o budućnosti.

Fudbal 30.06.2017 | 19:15
Aleksis zapalio vatru!
Odlazi - ostaje, odlazi - ostaje, odlazi - ostaje… I tako nedeljama i mesecima. BudućnostAleksisa Sančeza je jedna od najvrelijih tema u Evropi ovog leta, a Čileanac je dosada izbegavao da priča o konačnoj odluci.

Suština priče je da mu ugovor sa Arsenalom ističe sledećeg leta i da će sutra zakoračiti u poslednju godinu ugovora. A znamo šta to znači… Ili će potpisati novi ugovor ili Arsenal mora da ga proda jer ne može priuštiti sebi da izgubi takvog igrača. O treniranju strogoće i eliminaciji Sančeza iz tima niko i ne pomišlja jer bi to bila čista ludost.

Sančezov aktuelni ugovor je vredan 130.000 funti nedeljno, Arsenal mu je ponudio povišicu 250.000, ali je on to odbio. Traži više jer je svestan da na nekom drugom mestu može to i da dobije. Bajern i Mančester Siti su najozbiljniji kandidati za njegovo dovođenje, ali se veruje da Bavarci neće licitirati i nadmetati se sa Sitijem. Gvardiolamože da ponudi najviše para Sančezu i to je najrealniji scenario. U pitanju je nedeljna plata od 300.000 funti što je na godišnjem nivou blizu 18.000.000 evra! Bajern ne želi da ruši hijerarhiju u paltežnim razredima ekipe i nema nameru da ide do te granice. Arsenal pogotovo nije spreman da ponudi takve uslove Čileanca…

Šta će izabrati Sančez? Izgleda da je doneo odluku…

Novinari na Kupu konfederacija su ga pitali da li ćete biti saigrač sa Klaudijom Bravom u klubu naredne sezone?

“Dobro pitanje. Trenutno sam fokusiran na Kup konfedearcija, ali posle toga ću doneti odluku da li odlazim ili ostajem”, rekao je Sančez.

Da li ste “prelomili” u glavi?

“Da. odlučio sam, ali ne mogu još da vam kažem”.

Ovakve reči Sančeza su za mnoge signal da je rešio da ode iz Arsenala. Da želi da ostane i produži ugovor ne bi bilo potrebe za ovakvom misterioznošću, tako da se samo čeka njegovo javno priznanje želje za odlaskom.

Posle toga slede pregovori na nivou dva kluba. Mančester Siti će morati da dostavi zvaničnu ponudu, a s obzirom na stiuaciju sa ugovorom, Arsenal neće moči mnogo da oteže i manevriše.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar