Мбапе остаје у Монаку!

Повишица од 900 одсто, а замена се полако крчка!

Фудбал 01.07.2017 | 23:00
Мбапе остаје у Монаку!
Нови дресови Монака су изазвали велику пажњу фудбалске јавност широм Европе. Не због дизајна, лепоте или неког естетског утиска (мада им се нема шта замерити на први поглед) већ због начина на који је дрес за нову сезону промовисан.

На званичлном Твитер профилу Монако је објавио слику на којој промовише прву гарнитуру дресова за наредну сезону, а на слици доминира Килијан Мбапе. Иза њега су Тома Лемар,Јури Тилеманс, Ђибрил Сидибе и Радамел Фалкао. Испод слике стоји потпис.

„Нови дрес за следећу сезону... Сви смо спремни“, уз Мбапев гест где држи прст преко уста као да показује гласинама и спекуалцијама да престану.

Ово је за многе чврст доказ да Монако и у наредну сезону улази са Мбапеом у тиму. Сви остали на слици су практично сигурни као чланови тима у следећој сезони. Фалкао је продужио уговор, Сидибе се и не помиње у конткесту продаје, за Лемара су одбијене две понуде Арсенала, а Тилеманс је тек дошао.

Међу првима који је сазнао за ово је био Арсен Венгер који је желео да купи прво Мбапеа, па онда и Лемара. Али је добио негативне одговоре бившег клуба. Прво је одбијена понуда од 35.000.000 за Лемара, потом и друга од 45.000.000 европских новчаница. Једноставно, Монаков став је да играч није на продају. А Венгеру је слично речено и када је желео Мбапеа.

Наводно су Монакови челници Арсеналу приликом одбијања друге понуде за Лемара рекли да после најављеног одласка Бакајока у Челси и врло вероватне продаје Фабиња, нико од кључних играча неће напустити шампионски тим Кнежева овог лета.

Око Мбапеа копља ломе највећи европски клубови, а понуде Арсенала и Ливерпула од преко 100.000.000 евра су већ одбијене. Играч жели у Реал Мадрид, исту жељу има и Краљевски клуб, али обе стране сматрају да је још рано за трансфер. Ни Мбапе нема ништа против да остане још једну сезону у Монаку и настави метеорски успон. Не жели да понови грешку Марсијала који је прерано напустио Монако и није се баш најбоље снашао у Манчестер Јунајтеду.

Да би Мбапе остао, клуб ће морати и финансијски да му се одужи. И то повећањем плате за 900 одсто! Али то није никакав проблем. Прво, што Монако има довољно новца. Друго, јерМбапе тренутно има смешну плату у односу на своју вредност. Плата би требало да му се повећа са актуелних 80.000 евра месечно на приличних 720.000 евра. У преводу, тренутно зарађује мање од милион евра годишње, а по новом уговору ће имати плату од 8.500.000 евра по сезони.

То је занемарљив трошак у однпосу на оно што ће Монако зарадити на суперталентованом нападачу наредног лета. Ако настави развој овим темпом, Мбапеби следећег чета требало да кошта између 135.000.000 и 150.000.000 евра!

До тада ће се и рачистити и ситуацију у Реал Мадриду и биће познато ко од галактичких нападача из трилинга Роналдо - Бензема - Бејл напушта клуб. На његово место би требало да ускочи Мбапеа.

До тада Монако полако припрема терен за одлазак своје Златне коке. Клуб је проценио да би добра замена био 19-годишњи Жилијен Нгој из Стоука. Малди Белгијанац је одиргао само шест мечева у Премијер лиги за Потерсе, али довољно да убеди скауте Монака који су га вероватно пратили и пре дебија за први тим.

Монако би Белгијанца могао да доведе већ овог лета и полако га спрема да за годину дана наследи Мбапеа. За почетак би имао улогу џокера са клупе коју је до сада обављао искусни Валер Жермен који је прешао у Марсељ. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар