Mbape ostaje u Monaku!

Povišica od 900 odsto, a zamena se polako krčka!

Fudbal 01.07.2017 | 23:00
Mbape ostaje u Monaku!
Novi dresovi Monaka su izazvali veliku pažnju fudbalske javnost širom Evrope. Ne zbog dizajna, lepote ili nekog estetskog utiska (mada im se nema šta zameriti na prvi pogled) već zbog načina na koji je dres za novu sezonu promovisan.

Na zvaničlnom Tviter profilu Monako je objavio sliku na kojoj promoviše prvu garnituru dresova za narednu sezonu, a na slici dominira Kilijan Mbape. Iza njega su Toma Lemar,Juri Tilemans, Đibril Sidibe i Radamel Falkao. Ispod slike stoji potpis.

„Novi dres za sledeću sezonu... Svi smo spremni“, uz Mbapev gest gde drži prst preko usta kao da pokazuje glasinama i spekualcijama da prestanu.

Ovo je za mnoge čvrst dokaz da Monako i u narednu sezonu ulazi sa Mbapeom u timu. Svi ostali na slici su praktično sigurni kao članovi tima u sledećoj sezoni. Falkao je produžio ugovor, Sidibe se i ne pominje u kontkestu prodaje, za Lemara su odbijene dve ponude Arsenala, a Tilemans je tek došao.

Među prvima koji je saznao za ovo je bio Arsen Venger koji je želeo da kupi prvo Mbapea, pa onda i Lemara. Ali je dobio negativne odgovore bivšeg kluba. Prvo je odbijena ponuda od 35.000.000 za Lemara, potom i druga od 45.000.000 evropskih novčanica. Jednostavno, Monakov stav je da igrač nije na prodaju. A Vengeru je slično rečeno i kada je želeo Mbapea.

Navodno su Monakovi čelnici Arsenalu prilikom odbijanja druge ponude za Lemara rekli da posle najavljenog odlaska Bakajoka u Čelsi i vrlo verovatne prodaje Fabinja, niko od ključnih igrača neće napustiti šampionski tim Kneževa ovog leta.

Oko Mbapea koplja lome najveći evropski klubovi, a ponude Arsenala i Liverpula od preko 100.000.000 evra su već odbijene. Igrač želi u Real Madrid, istu želju ima i Kraljevski klub, ali obe strane smatraju da je još rano za transfer. Ni Mbape nema ništa protiv da ostane još jednu sezonu u Monaku i nastavi meteorski uspon. Ne želi da ponovi grešku Marsijala koji je prerano napustio Monako i nije se baš najbolje snašao u Mančester Junajtedu.

Da bi Mbape ostao, klub će morati i finansijski da mu se oduži. I to povećanjem plate za 900 odsto! Ali to nije nikakav problem. Prvo, što Monako ima dovoljno novca. Drugo, jerMbape trenutno ima smešnu platu u odnosu na svoju vrednost. Plata bi trebalo da mu se poveća sa aktuelnih 80.000 evra mesečno na priličnih 720.000 evra. U prevodu, trenutno zarađuje manje od milion evra godišnje, a po novom ugovoru će imati platu od 8.500.000 evra po sezoni.

To je zanemarljiv trošak u odnposu na ono što će Monako zaraditi na supertalentovanom napadaču narednog leta. Ako nastavi razvoj ovim tempom, Mbapebi sledećeg četa trebalo da košta između 135.000.000 i 150.000.000 evra!

Do tada će se i račistiti i situaciju u Real Madridu i biće poznato ko od galaktičkih napadača iz trilinga Ronaldo - Benzema - Bejl napušta klub. Na njegovo mesto bi trebalo da uskoči Mbapea.

Do tada Monako polako priprema teren za odlazak svoje Zlatne koke. Klub je procenio da bi dobra zamena bio 19-godišnji Žilijen Ngoj iz Stouka. Maldi Belgijanac je odirgao samo šest mečeva u Premijer ligi za Poterse, ali dovoljno da ubedi skaute Monaka koji su ga verovatno pratili i pre debija za prvi tim.

Monako bi Belgijanca mogao da dovede već ovog leta i polako ga sprema da za godinu dana nasledi Mbapea. Za početak bi imao ulogu džokera sa klupe koju je do sada obavljao iskusni Valer Žermen koji je prešao u Marselj. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar