Повезати Скопље и Сарајево

Амбасадор Босне и Херцеговине у Републици Македонији Лепа Бабић разговарала је данас с министром транспорта и веза Републике Македоније Гораном Сугареским о покренутој иницијативи за успостављање авионске линије Скопље - Сарајево те укупној путној инфраструктури.

Босна и Херцеговина 30.06.2017 | 17:54
Повезати Скопље и Сарајево
Македонски министар сагласио се с оцјеном потребе увођења авионске линије, али и потребом за побољшањем путне инфраструктуре те повезаности увођењем нових аутобуских линија.

Такође, саговорници су се сложили да би било добро у што скорије вријеме организовати сусрет министра комуникација и промета БиХ и министара транспорта и веза Македоније, када би могао бити потписан Споразум Савјета министара БиХ и Владе Македоније о узајамном признавању и замјени возачких дозвола.

Бабић је изразила наду да ће брзо доћи до реализације сусрета министара и, на тај начин, конкретнијих договора између БиХ и Македоније.

Током састанка било је ријечи и о могућностима заједничких пројеката који би били финасирани из фондова Европке уније, саопштено је из Савјета министара БиХ.

(Агенције)

Коментари / 0

Оставите коментар