Povezati Skoplje i Sarajevo

Ambasador Bosne i Hercegovine u Republici Makedoniji Lepa Babić razgovarala je danas s ministrom transporta i veza Republike Makedonije Goranom Sugareskim o pokrenutoj inicijativi za uspostavljanje avionske linije Skoplje - Sarajevo te ukupnoj putnoj infrastrukturi.

Bosna i Hercegovina 30.06.2017 | 17:54
Povezati Skoplje i Sarajevo
Makedonski ministar saglasio se s ocjenom potrebe uvođenja avionske linije, ali i potrebom za poboljšanjem putne infrastrukture te povezanosti uvođenjem novih autobuskih linija.

Takođe, sagovornici su se složili da bi bilo dobro u što skorije vrijeme organizovati susret ministra komunikacija i prometa BiH i ministara transporta i veza Makedonije, kada bi mogao biti potpisan Sporazum Savjeta ministara BiH i Vlade Makedonije o uzajamnom priznavanju i zamjeni vozačkih dozvola.

Babić je izrazila nadu da će brzo doći do realizacije susreta ministara i, na taj način, konkretnijih dogovora između BiH i Makedonije.

Tokom sastanka bilo je riječi i o mogućnostima zajedničkih projekata koji bi bili finasirani iz fondova Evropke unije, saopšteno je iz Savjeta ministara BiH.

(Agencije)

Komentari / 0

Ostavite komentar