Анализа: Ехо Звездине премијере...

ПЕТ добирх и ПЕТ ствари које морају да се побољшају. . .  А како се вама чинило издање црвено-белих против Флоријане?

Фудбал 30.06.2017 | 21:15
Анализа: Ехо Звездине премијере...
Звезда је завршила посао у судару са Флоријаном. После 3:0 на Маракани црвено-бели могу да се припремају за гостовање у Казахстану или Бугарској. Навијачи су очекивали можа више када је комплетан утисак у питању, али било је и ствари на које Владан Милојевић може да буде поносан...

Резултат је ту - игра може и мора да се поправи. Као и форма појединаца. Како било, изабрали смо пет добрих ствари са Звездине премијере, као и исто толико разлога због којих издање црвено-белих не може да добије баш високо оцену.

А шта ви кажете?

ДОБРЕ СТВАРИ

УЛОГА НЕНАДА МИЛИЈАША

Тешко ће некадашњи капитен Црвене звезде имати сезону као оне године када се титула вратила у Љутице Богдана. То је једноставно закон биологије, али виђено против Флоријане требало би да буде права улога Ненада Милијаша у ближој будућности. Дакле, за 20 минута, можда и мало преко, против забункерисане екипе могу да дођу до изражаја природне моћи искусног везисте. Уосталом, после његовог прекида пао је и трећи погодак, било је ту и карактеристичног мењања стране. Сасвим довољно да Зведа изгледа лепршавије, аМилијаш - пристојно. Делује много свежије и спремније него пре три или четири месеца, чак би се рекло да је смршао.

ГОЛОВИ РИЧМОНДА БОАЋИЈА

Један са пенала, други после корнера када је требало само да пребаци лопту преко гол црте. И све то против слабашне Флоријане. Неко би рекао да Ричмонд Боаћи није имао спектакуларан учинак, посебно што је гро времена провео у сенци или иза згуснутих дефанзиваца Малтежана. Ипак, као што се некад гледа само резултат, тако се и нападачима учинак мери кроз број постигнутих голова. А Боаћи је постигао два и добио на самопоуздању уочи много важнијих испита.

ОПАСНОСТ ПОСЛЕ ПРЕКИДА

Тренер овенчан шампионском титулом Славиша Стојановић поставио је стандарде када је тај део игре у питању. За време његовог мандата корнер је дефинитивно био пола гола. Касније су занемаривали те детаље у Љутице Богдана, посебно током претходне сезоне када је Звезда приликом прекида била безопасна. Дуел са Флоријаном је можда најава бољитка. Управо су после корнера поентирали Срнић и Боаћи, било је и ситуација када су блокови прављени за Вујадина Савића. И када је баш мало недостајало. Ту се видео можда и најјачи печат Владана Милојевића.

ПАРТИЈА ДУШАНА АНЂЕЛКОВИЋА

Када год га отпишете он - васкрсне! Троши 36.годину живота Душан Анђелковић, али као да не жели да се помири са статусом играча који у Црвеној звезди треба да буде испомоћ. Био је далеко најконкретнији у првом полувремену. Наравно, може да се расправља о томе колико је за српског вицешампиона добро да у првом овосезонском мечу као најјачу карику има играча у јесени каријере. Биће занимљиво видети партију популарног Џина када се Звездин тим буде искристалисао и када буде добио стандардног парњака на левој страни. То је овог пута био Милић.

РЕЗУЛТАТ

Можемо да говоримо у напретку малтешких клубова и италијанском утицају, али фудбалери Црвене звезде су дужни да увек и на сваком месту, обучени чак и у капуте, победе тимове из те земље. Црвено-бели су то урадили, добили комоцију да се лагано припремају за друго коло квалификација и почетак првенства зу Суперлиги. И то би негде требало да буде стављена тачка. Посебно, ако се зна да сем Каирата нико није масакрирао ривала у јучерашњим утакмицама. Видеотон се мучио са малтешким Балзамом, Ренџерс је победио на мишиће, Звезда је била убедљивија од Макаби Тел Авива.

ЛОШЕ СТРАНЕ

КАКО УБРЗАТИ ВЕЗНИ РЕД?

„Недостаје  нам свежине, па тако не можемо да развијемо брзу игру којој тежим“.

Поруку ове садржине послао је Владан Милојевић на Златибору после ремија са Рударом. Данас може да понови нешто слично. Уз акценат да црвено-бели имају највећи проблем у везном реду. Много пута је апострофирано да Ле Талек и Доналд нису на некадашњем нивоу, али није проблем само у њима двојици. Некако су црвено-бели увек имали додир више, грешили су и у простим ситуацијама споро преносили лопту. Нису олакшавали посао Боаћију који је прву праву убитачну лопту добио у 47.минуту од Рикардиња. Много технички пропуста, мада може да им се одбије нешто на никад краћи припремни период.

ИГРА ЈЕДАН НА ЈЕДАН

Делује то некад просто посебно у разговорима фудбалских занесењака. Али у пракси није баш тако. Када за ривала имаш дефанзивног орјентисаног ривала, потребна ти је неко ко са лакоћом решава ситуације један на један, чак и један на два. Звезда то није имала против Флоријане. Није хтело ни Милића, ни Срнића, ни Рикардиња. Управо ова фалинка се наслања на претходну. Довољно за нервозу до првог гола. Довођење играча екстра креације је једнако приоритетно као и долазак штопера. Тако делује за сада.

БЕЗ ЗВЕЗДИНЕ ДЕЦЕ У СТАРТНОЈ ПОСТАВИ

Ова сезона најављена је као период велике афирмације Звездине деце. За „класу 1999“ је можда још рано, али се очекивало да годину дана старији Лука Аџић нађе место у стартних 11. Добио је шансу тек у финишу. На клупи су остали његови исписници Рачић и Вања Вучићевић. Тренер Владан Милојевић има упориште у резултату. Међутим ,поред резултата остаје тај приоритет Звездине деце. Истина, сезона је дуга.

РИКАРИДЊО И КАКО ГА УПОТРЕБИТИ...

Био би грех после само 90 минута рећи да придошлица из Шерифа Рикаридњо није направио разлику. И он се, као и Филип Стојковић, налази у својеврсној транзицији, сусреће се са нечим новим. Било је у његовој игри шмека, покушаја из прве, чак и оног одличног паса ка Боаћију. Али гужва пред голом Флоријана највише је сметала офанзивцу из Бразила. Ни прекиди му нису били употребљиви. Вероватно Владан Милојевић још није дефинисао начин на који може најбоље да употреби Бразилца. Када се Александар Пешић буде усталио у Звездином тиму, Рикаридњо ће се преселити на бок. А на тој позицији у Шерифу је највише пружао.

МАЛО СТВОРЕНИХ ШАНСИ

Поред три гола и то из прекида Црвена звезда је имала још две опипљиве шансе. Када је Милић тукао главом и када је Боаћи добио лопту од Рикаридња. Сувише мало против ривала ранга Флоријане. Све је то последица оног што смо набројали: проблеми са везним редом, проблеми са креацијом...

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар