Вучић и Грабар имали радни ручак

Предсједница Хрватске Колинда Грабар Китаровић приредила је данас радни ручак предсједнику Србије Александру Вучићу, одмах по његовом доласку у Дубровник, гдје ће учествовати на Самиту земаља чланица Процеса сарадње у југоисточној Европи.

Регион 30.06.2017 | 15:28
Вучић и Грабар имали радни ручак
Вучић и хрватска предсједница разговарали су том приликом о билатералним односима и економској сарадњи двије земље.

Њихов сусрет услиједио је убрзо послије свечаног пријема који је Вучић приредио недавно у Београду, поводом преузимања дужности, а када су и он и његова хрватска колегиница најавили интензивирање контаката и разговора у циљу рјешавања преосталих отворених питања између двије земље.

Хрватска, која предсједава у Процесу сарадње у југоисточној Европи домаћин је у Дубровнику данашњег састанка, којим завршава предсједавање том регионалном иницијативом.

За поподне је планирана пленарна сједница Самита. Уводно обраћање на овом скупу имаће Грабар Китаровић, а након ње ће, о стању у региону, како је предвиђено, говорити најприје Вучић, а затим његов словеначки колега Борут Пахор, шеф црногорске државе Филип Вујановић, косовски предсједник Хашим Тачи, предсједник Македоније Ðорђе Иванов, бугарски премијер Бојко Борисов и турски вицепремијер Тургул Туркес.

Предсједник Вучић разговараће у Дубровнику и са шефицом европске дипломатије Федерицом Могхерини

(Тањуг)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

ДЕГОТХИА

30.06.2017 13:41

ЧИТАВ БАЛКАН ОПЕТ НА ОКУПУ, А ГДЈЕ СУ ОВИ НАШИ БОСАНСКИ ШЕФОВИ - ОНИ СУ ИЗГЛЕДА НА КОЛЕКТИВНОМ ГОДИШЊЕМ ОДМОРУ ДО СЕПТЕМБРА 2018. ЧЕКАЈУ ИЗБОРЕ И НЕ МОГУ ДА РАЗГОВАРАЈУ НИ МЕЂУСОБНО, НИТИ СА ДРУГИМ ПРЕДСЈЕДНИЦИМА ДРЖАВА РЕГИОНА. ЗНАМ ЈА ДА БИ ЛУДИ МИЛЕ РАДО ДОШАО И РАДО СЕ СЛИКАО СА КОЛИНДОМ И МОГЕРИНИЈЕВОМ, АЛИ ОН НИЈЕ ЊИХОВ НИВО, ЈЕР ЈЕ НА ЊЕГОВУ ЖАЛОСТ НА ОНОЈ ЦРНОЈ ЛИСТИ САД.

ОДГОВОРИТЕ
Name

неко ко прво процита све вијести па тек онда коментарисе

30.06.2017 15:12

Да си умјесто писања и развијања теорије завјере, потросио 5 минута и процитао све вијести, видио би да је на састанку присутан и Младен Иваниц који је тренутно предсједавајуци предсједниства БХ

Name

горан

30.06.2017 15:19

Халоо, ово је сусрет предједника дрзава, а Миле је предсједник ентитета а не дрзаве тако да без обзира јели Додик на црној листи или не, он неби био позван јер БХ представљају цланови предсједниства БХ, а не предсједници два Бх ентитета и дистрикта Брцко.

Name

ре деготхиа

30.06.2017 15:25

Добро досао медју коментаре - како је било на одмору?

Name

ЕЕ Горан

01.07.2017 16:10

Да ли би био позван или не, али знам да це то теско преболити, сто није ту, за један селфи!