Vučić i Grabar imali radni ručak

Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović priredila je danas radni ručak predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, odmah po njegovom dolasku u Dubrovnik, gdje će učestvovati na Samitu zemalja članica Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi.

Region 30.06.2017 | 15:28
Vučić i Grabar imali radni ručak
Vučić i hrvatska predsjednica razgovarali su tom prilikom o bilateralnim odnosima i ekonomskoj saradnji dvije zemlje.

Njihov susret uslijedio je ubrzo poslije svečanog prijema koji je Vučić priredio nedavno u Beogradu, povodom preuzimanja dužnosti, a kada su i on i njegova hrvatska koleginica najavili intenziviranje kontakata i razgovora u cilju rješavanja preostalih otvorenih pitanja između dvije zemlje.

Hrvatska, koja predsjedava u Procesu saradnje u jugoistočnoj Evropi domaćin je u Dubrovniku današnjeg sastanka, kojim završava predsjedavanje tom regionalnom inicijativom.

Za popodne je planirana plenarna sjednica Samita. Uvodno obraćanje na ovom skupu imaće Grabar Kitarović, a nakon nje će, o stanju u regionu, kako je predviđeno, govoriti najprije Vučić, a zatim njegov slovenački kolega Borut Pahor, šef crnogorske države Filip Vujanović, kosovski predsjednik Hašim Tači, predsjednik Makedonije Ðorđe Ivanov, bugarski premijer Bojko Borisov i turski vicepremijer Turgul Turkes.

Predsjednik Vučić razgovaraće u Dubrovniku i sa šeficom evropske diplomatije Federicom Mogherini

(Tanjug)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

DEGOTHIA

30.06.2017 13:41

ČITAV BALKAN OPET NA OKUPU, A GDJE SU OVI NAŠI BOSANSKI ŠEFOVI - ONI SU IZGLEDA NA KOLEKTIVNOM GODIŠNJEM ODMORU DO SEPTEMBRA 2018. ČEKAJU IZBORE I NE MOGU DA RAZGOVARAJU NI MEĐUSOBNO, NITI SA DRUGIM PREDSJEDNICIMA DRŽAVA REGIONA. ZNAM JA DA BI LUDI MILE RADO DOŠAO I RADO SE SLIKAO SA KOLINDOM I MOGERINIJEVOM, ALI ON NIJE NJIHOV NIVO, JER JE NA NJEGOVU ŽALOST NA ONOJ CRNOJ LISTI SAD.

ODGOVORITE
Name

neko ko prvo procita sve vijesti pa tek onda komentarise

30.06.2017 15:12

Da si umjesto pisanja i razvijanja teorije zavjere, potrosio 5 minuta i procitao sve vijesti, vidio bi da je na sastanku prisutan i Mladen Ivanic koji je trenutno predsjedavajuci predsjednistva BH

Name

goran

30.06.2017 15:19

Haloo, ovo je susret predjednika drzava, a Mile je predsjednik entiteta a ne drzave tako da bez obzira jeli Dodik na crnoj listi ili ne, on nebi bio pozvan jer BH predstavljaju clanovi predsjednistva BH, a ne predsjednici dva Bh entiteta i distrikta Brcko.

Name

re degothia

30.06.2017 15:25

Dobro dosao medju komentare - kako je bilo na odmoru?

Name

EE Goran

01.07.2017 16:10

Da li bi bio pozvan ili ne, ali znam da ce to tesko preboliti, sto nije tu, za jedan selfi!