Не можете да смршате? Можда не једете довољно хљеба

Угљени хидрати су одавно на лошем гласу, па многи људи избегавају хлеб, кромпир и тестенине, надајући се да ће тако изгубити вишак килограма.

Здравље 30.06.2017 | 13:46
Не можете да смршате? Можда не једете довољно хљеба
Међутим, аустралијска нутриционисткиња и дијететичарка Сузи Барел верује да су они важан део наше исхране и да их не смемо избегавати.

"Неспособност губљења масних наслага, јасан је знак да уносите премало угљених хидрата, нарочито ако редовно вежбате", тврди Барел.

Она препоручује да се на сат времена пре интензивног вежбања поједе оброк који садржи између двадесет и тридесет грама угљених хидрата.

Она каже да је телу потребна глукоза коју сагорева током вежбања, а разлог више да поједете парче интегралног хлеба јер тај што ћете у супротном успорити метаболизам.

Особе које имају више масних наслага које желе да изгубе, могу да се ослоне на исхрану која се базира на влакнима, протеинима и масноћама, али да се скробасти угљени хидрати нипошто не смеју избегавати.

Кључ је, тврди она, у умерености.

Барел каже да је један од показатеља да вам недостају угљени хидрати, задах из уста, који је последица доласка организма у стање кетозе.

"Тако тело преживљава, претварајући залихе масноћа у гориво", објашњава она.
Б 92
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар