Састанак ће појаснити односе

Посебан значај у данашњем свету се придаје односима Русије и САД, од којих зависи решавање многих међународних проблема - од осигурања стратешке стабилности до решавања регионалних криза, рекао је шеф руске дипломатије Сергеј Лавров.

Свијет 30.06.2017 | 13:15
Састанак ће појаснити односе
Москва рачуна да ће састанак председника Русије Владимира Путина и председника САД Доналда Трампа у Хамбургу на самиту Г20 појаснити будуће односе двеју држава, изјавио је Сергеј Лавров говорећи на свечаности "Примаковске вечери" у Москви.

"Видимо са каквом забринутошћу већина држава света прихвата садашње ненормално стање ових односа који су постали таоци унутар политичке борбе у САД", рекао је Лавров.

Руски дипломата се нада да ће превладати прагматичност, усмереност на осигурање националних интереса реалним, најефикаснијим методама.

Главно је да ће бити превазиђена ненормална етапа у односима две земље, када лидери двеју држава између себе разговарају телефоном и ниједном се лично не састају, рекао је Лавров и истакао да је лични контакт председника веома важан као допуна њихових телефонских разговора, пренео је Спутњик.

"Тим пре што, судећи по телефонским разговорима, обојица имају жељу да превазиђу ненормалности које постоје данас и да поцну да се договарају о конкретним стварима", нагласио је шеф руске допломатије.

Извор: Агенције
 

Коментари / 0

Оставите коментар