Sastanak će pojasniti odnose

Poseban značaj u današnjem svetu se pridaje odnosima Rusije i SAD, od kojih zavisi rešavanje mnogih međunarodnih problema - od osiguranja strateške stabilnosti do rešavanja regionalnih kriza, rekao je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

Svijet 30.06.2017 | 13:15
Sastanak će pojasniti odnose
Moskva računa da će sastanak predsednika Rusije Vladimira Putina i predsednika SAD Donalda Trampa u Hamburgu na samitu G20 pojasniti buduće odnose dveju država, izjavio je Sergej Lavrov govoreći na svečanosti "Primakovske večeri" u Moskvi.

"Vidimo sa kakvom zabrinutošću većina država sveta prihvata sadašnje nenormalno stanje ovih odnosa koji su postali taoci unutar političke borbe u SAD", rekao je Lavrov.

Ruski diplomata se nada da će prevladati pragmatičnost, usmerenost na osiguranje nacionalnih interesa realnim, najefikasnijim metodama.

Glavno je da će biti prevaziđena nenormalna etapa u odnosima dve zemlje, kada lideri dveju država između sebe razgovaraju telefonom i nijednom se lično ne sastaju, rekao je Lavrov i istakao da je lični kontakt predsednika veoma važan kao dopuna njihovih telefonskih razgovora, preneo je Sputnjik.

"Tim pre što, sudeći po telefonskim razgovorima, obojica imaju želju da prevaziđu nenormalnosti koje postoje danas i da pocnu da se dogovaraju o konkretnim stvarima", naglasio je šef ruske doplomatije.

Izvor: Agencije
 

Komentari / 0

Ostavite komentar