Одржана сједница нове Владе

Ана Брнабић председавала је први пут седницом Владе Србије, након што је јуче изабрана за премијерку и положила заклетву пред посланицима.

Србија 30.06.2017 | 11:16
Одржана сједница нове Владе
Влада Републике Србије је, на првој седници у новом сазиву, донела Решење о постављењу Новака Недића за генералног секретара Владе.

На седници је усвојен Закључак којим се из скупштинске процедуре повлаче предлози закона и других аката који су достављени Народној скупштини пре избора нове Владе, саопштила је владина Канцелација за сарадњу с медијима.



Влада је констатовала престанак дужности државних секретара у свим министарствима.

На данашњој седници је, такође, усвојен и закључак да се редовне седнице Владе Србије одржавају четвртком у 13 часова, додаје се у саопштењу.



Ана Брнабић је након седнице изјавила да је то што су неки закони повучени из скупштинске процедуре уобичајено приликом избора нове владе.

"То је редовна, нормална процедура. Када скупштина изабере нову владу, онда се сви закони који су упућени у скупштину повлаче, како би их нова влада, нови министри, нови кабинети погледали", рекла је Брнабићева новинарима у Београду.

Она је додала да нови министри, уколико желе, могу нешто да промене, те онда предлози закона иду на јавну расправу и онда их усваја нова влада.

"То су онда закони који су упућени од стране актуелне владе", закључила је премијерка Србије.

Извор: Агенције

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Wерко

30.06.2017 09:24

То је Влада од које се не оцекује ниста,или бар ниста добро јер Република Србија кубури са проблемима као и РС с тим да их има знатно висе. Ово је један од најзалоснијих тренутака за Србију од њене самосталности,ово је једино вјетар у ледја тзв.лгбт популацији која се сада нецему нада а не цека ниста добро ни њих и остале. Ово је само доказ Вуцицеве зеље за власцу по цијену било цега

ОДГОВОРИТЕ