Održana sjednica nove Vlade

Ana Brnabić predsedavala je prvi put sednicom Vlade Srbije, nakon što je juče izabrana za premijerku i položila zakletvu pred poslanicima.

Srbija 30.06.2017 | 11:16
Održana sjednica nove Vlade
Vlada Republike Srbije je, na prvoj sednici u novom sazivu, donela Rešenje o postavljenju Novaka Nedića za generalnog sekretara Vlade.

Na sednici je usvojen Zaključak kojim se iz skupštinske procedure povlače predlozi zakona i drugih akata koji su dostavljeni Narodnoj skupštini pre izbora nove Vlade, saopštila je vladina Kancelacija za saradnju s medijima.



Vlada je konstatovala prestanak dužnosti državnih sekretara u svim ministarstvima.

Na današnjoj sednici je, takođe, usvojen i zaključak da se redovne sednice Vlade Srbije održavaju četvrtkom u 13 časova, dodaje se u saopštenju.



Ana Brnabić je nakon sednice izjavila da je to što su neki zakoni povučeni iz skupštinske procedure uobičajeno prilikom izbora nove vlade.

"To je redovna, normalna procedura. Kada skupština izabere novu vladu, onda se svi zakoni koji su upućeni u skupštinu povlače, kako bi ih nova vlada, novi ministri, novi kabineti pogledali", rekla je Brnabićeva novinarima u Beogradu.

Ona je dodala da novi ministri, ukoliko žele, mogu nešto da promene, te onda predlozi zakona idu na javnu raspravu i onda ih usvaja nova vlada.

"To su onda zakoni koji su upućeni od strane aktuelne vlade", zaključila je premijerka Srbije.

Izvor: Agencije

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Werko

30.06.2017 09:24

To je Vlada od koje se ne ocekuje nista,ili bar nista dobro jer Republika Srbija kuburi sa problemima kao i RS s tim da ih ima znatno vise. Ovo je jedan od najzalosnijih trenutaka za Srbiju od njene samostalnosti,ovo je jedino vjetar u ledja tzv.lgbt populaciji koja se sada necemu nada a ne ceka nista dobro ni njih i ostale. Ovo je samo dokaz Vuciceve zelje za vlascu po cijenu bilo cega

ODGOVORITE