Званично почели преговори Ситија и Тотенхема!

Почетна цена 57. 000. 000 евра! Потписом новог уговора на Вајт Харт Лејну се отворила врата великог трансфера.

Фудбал 02.07.2017 | 09:00
Званично почели преговори Ситија и Тотенхема!
Манчестер Сити је договорио бесплатан долазак Данија Алвеса, али сјајни бразилски ветаран неће бити једино појачање Грађана на позицији десног бека. Макар је такав план...

Манчестер Сити је синоћ и званично отворио преговоре са Тотенхемом око куповине КајлаВокера, јављају острвски медији међу којима и јавни сервис Би-Би-Си (ББЦ).

Репрезентативни десни бек Енглеске је давнашња жеља Пепа Гаврдиоле, стављен је на велику летњу листу појачања уз Едерсона и Бернарда Силву који су већ потписали, као и Мендија и Санчеза који су велике жеље до краја прелазног рока. Када се отворила опција да се ангажује Дани Алвес, Гвардиола то није пропустио, али Бразилац је само краткорочно решење у Гвардиолиним сталним ротацијама. С обзиром да су клуб напустили Сања и Забалета, потребна су му два десна бека, а Кајл Вокер је био највећа жеља каталонског стручњака.

Тотенхем се опирао на почетку и одбацивао опцију о продаји Вокера, али како код играча расте жеља да пређе на Етихад, клуб из Лондона је морао да пристане на преговоре. Вокерову жељу је убзало продужење уговора са Кевином Трипиером, десним беком који га је крајем сезоне истиснуо из прве поставе. Због тога је Вокер био љут на Покетина, а уплашен је да би Трипијер могао да га истисне и из стартне поставе репрезентације Енглеске.

Зато жели код Гвардиоле у Сити, али преговори неће бити лаки. Тотенхем за почетак тражи 50.000.000 фунти! То је око 57.000.000 евра. Свесни су Спарси да је Вокер један од највреднијих енглеских фудбалера и покушаће да извуче што више новца. Манчестер Сити за почетак нуди 45.000.000 евра. Али постоји доста простора да две стране коригују ставове и да се нађу на „пола пута“.

Истовремено, Тотенхем ће се активирати у преговорима за Саутемптоновог десног бека Седрика Соареша који би требало да дође као замена за Вокера. цена португалског дефанзивца је око 20.000.000 евра.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар