Zvanično počeli pregovori Sitija i Totenhema!

Početna cena 57. 000. 000 evra! Potpisom novog ugovora na Vajt Hart Lejnu se otvorila vrata velikog transfera.

Fudbal 02.07.2017 | 09:00
Zvanično počeli pregovori Sitija i Totenhema!
Mančester Siti je dogovorio besplatan dolazak Danija Alvesa, ali sjajni brazilski vetaran neće biti jedino pojačanje Građana na poziciji desnog beka. Makar je takav plan...

Mančester Siti je sinoć i zvanično otvorio pregovore sa Totenhemom oko kupovine KajlaVokera, javljaju ostrvski mediji među kojima i javni servis Bi-Bi-Si (BBC).

Reprezentativni desni bek Engleske je davnašnja želja Pepa Gavrdiole, stavljen je na veliku letnju listu pojačanja uz Edersona i Bernarda Silvu koji su već potpisali, kao i Mendija i Sančeza koji su velike želje do kraja prelaznog roka. Kada se otvorila opcija da se angažuje Dani Alves, Gvardiola to nije propustio, ali Brazilac je samo kratkoročno rešenje u Gvardiolinim stalnim rotacijama. S obzirom da su klub napustili Sanja i Zabaleta, potrebna su mu dva desna beka, a Kajl Voker je bio najveća želja katalonskog stručnjaka.

Totenhem se opirao na početku i odbacivao opciju o prodaji Vokera, ali kako kod igrača raste želja da pređe na Etihad, klub iz Londona je morao da pristane na pregovore. Vokerovu želju je ubzalo produženje ugovora sa Kevinom Tripierom, desnim bekom koji ga je krajem sezone istisnuo iz prve postave. Zbog toga je Voker bio ljut na Poketina, a uplašen je da bi Tripijer mogao da ga istisne i iz startne postave reprezentacije Engleske.

Zato želi kod Gvardiole u Siti, ali pregovori neće biti laki. Totenhem za početak traži 50.000.000 funti! To je oko 57.000.000 evra. Svesni su Sparsi da je Voker jedan od najvrednijih engleskih fudbalera i pokušaće da izvuče što više novca. Mančester Siti za početak nudi 45.000.000 evra. Ali postoji dosta prostora da dve strane koriguju stavove i da se nađu na „pola puta“.

Istovremeno, Totenhem će se aktivirati u pregovorima za Sautemptonovog desnog beka Sedrika Soareša koji bi trebalo da dođe kao zamena za Vokera. cena portugalskog defanzivca je oko 20.000.000 evra.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar