Борнмутово најскупље појачање стиже са Стамфорда!

Челси већ узео 70. 000. 000, време је да Конте крене! Добар посао за све три стране.

Фудбал 02.07.2017 | 08:00
Борнмутово најскупље појачање стиже са Стамфорда!
Трансфер Џордона Ајба одлази у историји, звање новог најскупљег играча Борнмута убудуће ће носити Нејтан Аке, који је током шестомесечне позајмице на Дин Корту све у клубу убедио да је право решење. А када се потом вратио у Челси и код Антонија Контеапреседео шест месеци на клупи схватио је да је и за њега најбоље да и дефинитивно раскрсти са Лондоном. Па је данас и званично промовисан као нови играч Борнмута.

Детаљи нису објављен, али медији су једногласни у оцени да је долазак 22-годишњег дефанзивца коштао 20.000.000 фунти, односно нешто испод 23.000.000 евра. Досадашњи рекорд Ајб прошлог лета је Ливерпулу плаћен 18.000.000 евра. Уговор са Акеом је - "дугорочан". Борнмут није улазио у детаље. Медији наводе да је Челси задржао опцију да откупи назад талентованог одбрамбеног фудбалера.

Подсетимо, пре Акеа Трешњице су као слободног играча довеле и ветерана Џермејна Дефоа, те голмана Асмира Беговића, кога су Челсију платили 11.500.000 евра.

И Плавци би требало да буду задовољни овим трансфером. Уосталом, требало би да буду задовољни свиме што су за сада урадили на плану продаје играче. Јер уз Акеа и Беговића, Челси је до сада продао и Хуана Квадрада (Јувентус откупио његов уговор), Бертранда Траореа (Олимпик Лион) и Кристијана Атсуа (Њукасл). На свима њима зарадио је већ преко 70.000.000 евра, а реално - нико од њих није нимало битан за Контеов тим. 

Још кад Немања Матић оде за Манчестер јунајтед - ето стотке! А још нико није стигао на Стамфорд... Време је да Конте крене. Прво појачање би требало да буде Вили Кабаљеро, који ће бити резерва Тибоу Куртои на голу... 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар