Bornmutovo najskuplje pojačanje stiže sa Stamforda!

Čelsi već uzeo 70. 000. 000, vreme je da Konte krene! Dobar posao za sve tri strane.

Fudbal 02.07.2017 | 08:00
Bornmutovo najskuplje pojačanje stiže sa Stamforda!
Transfer Džordona Ajba odlazi u istoriji, zvanje novog najskupljeg igrača Bornmuta ubuduće će nositi Nejtan Ake, koji je tokom šestomesečne pozajmice na Din Kortu sve u klubu ubedio da je pravo rešenje. A kada se potom vratio u Čelsi i kod Antonija Konteapresedeo šest meseci na klupi shvatio je da je i za njega najbolje da i definitivno raskrsti sa Londonom. Pa je danas i zvanično promovisan kao novi igrač Bornmuta.

Detalji nisu objavljen, ali mediji su jednoglasni u oceni da je dolazak 22-godišnjeg defanzivca koštao 20.000.000 funti, odnosno nešto ispod 23.000.000 evra. Dosadašnji rekord Ajb prošlog leta je Liverpulu plaćen 18.000.000 evra. Ugovor sa Akeom je - "dugoročan". Bornmut nije ulazio u detalje. Mediji navode da je Čelsi zadržao opciju da otkupi nazad talentovanog odbrambenog fudbalera.

Podsetimo, pre Akea Trešnjice su kao slobodnog igrača dovele i veterana Džermejna Defoa, te golmana Asmira Begovića, koga su Čelsiju platili 11.500.000 evra.

I Plavci bi trebalo da budu zadovoljni ovim transferom. Uostalom, trebalo bi da budu zadovoljni svime što su za sada uradili na planu prodaje igrače. Jer uz Akea i Begovića, Čelsi je do sada prodao i Huana Kvadrada (Juventus otkupio njegov ugovor), Bertranda Traorea (Olimpik Lion) i Kristijana Atsua (Njukasl). Na svima njima zaradio je već preko 70.000.000 evra, a realno - niko od njih nije nimalo bitan za Konteov tim. 

Još kad Nemanja Matić ode za Mančester junajted - eto stotke! A još niko nije stigao na Stamford... Vreme je da Konte krene. Prvo pojačanje bi trebalo da bude Vili Kabaljero, koji će biti rezerva Tibou Kurtoi na golu... 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar