Шок у НС: Европска побједа, па одлазак тренера?!

У позадини свађа са Вуковићем! Радослав Батак отишао!

Фудбал 30.06.2017 | 12:45
Шок у НС: Европска побједа, па одлазак тренера?!
Филип Малбашић два пута тек да се други суперлигашки клубови не осиле и већ пре почетка сезона помисле да ће ако ништа друго, а онда бар скинути Војводину са трећег места на табели првенства Србије. Воша је савладала Ружомберок са 2:1 и показала да на “Карађорђу” и даље има људи који знају фудбал. Али већ следећег јутра потпуно шокантна вест стиже нам из Новог Сада. Шеф стручног штаба Радослав Батак отишао је из Воше после сукоба са председником управног одбора Драгославом Вуковићем, који је де факто први човек клуба.

"Разговарали смо и рекао сам Батаку да сам незадовољан због оних 2:1. Он је устао од стола и на одласку рекао: Онда више нисам тренер, нађите другога", препричава Вуковић за Спортски журнал шта се десило после утакмице.

Батак потврђује…

"Речено ми је да је ова победа равна поразу. Ако је тако, јасно сам се изјаснио да онда више нисам тренер Војводине. Рекао сам: Тражите другога", мада се у каснијој реченици донекле исправио.

"Нисам поднео оставку. Јесам био револтиран, али оставку нисам поднео. Заправо, Драгослав Вукович ми је рекао да сам крив што је резултат 2:1 и да не морам у петак да долатим на тренинг".

То су, додуше, мање битни детаљи, важнији адвокатима који ће пред надлежним фудбалским судовима доказтивати ко је коме колико дужан. Навијачима је најбитније само једно: Воша нема шефа, већ тражи новог.

Тако су у ноћи после премијере у сезони 2017/18, челници Војводине сменили су шефа струке. Батак је био 21. тренер у последњој деценији.

Четврти растанак Воше с тренером од прошлог лета, а трећи у 2017. години, уследио је после победе "лала" над словачким Ружомбероком од 2:1, у четвртак увече, после чега је према писању "Дневника" дошло до разговора између председника клуба, Душана Мијића, председника Надзорног одбора, Драгослава Вуковића и 39-годишњег тренера, а епилог је: растанак.

Било како било, Воша тражи новог тренера већ после 90 минута у сезони 2017/18, која ће бити настављена реванш утакмицом 1. кола квалификација за Лигу Европе наредног четвртка у Словачкој.

Батак, који је од 1997. до 2003. носио црвено-бели дрес клуба са "Карађорђа", постављен је за тренера 23. априла ове године након што се после одласка Ненада Лалатовића у Чукарички (17. децембар 2016) за кратко време на врућој клупи нису снашли Драган Ивановић и Александар Веселиновић.

Батак је био 21. тренер Војводине у последњој деценији.

Овај високи Новосађанин изјавио је после првог од два меча са "ружама" да су шансе његовог тима да прође даље 60 одсто, али изгледа да његови послодавци нису делили исто мишљење.

Видећемо ко ће бити 22...

Извор: моззартспорт/мондо.рс

ФОТО: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар