Šok u NS: Evropska pobjeda, pa odlazak trenera?!

U pozadini svađa sa Vukovićem! Radoslav Batak otišao!

Fudbal 30.06.2017 | 12:45
Šok u NS: Evropska pobjeda, pa odlazak trenera?!
Filip Malbašić dva puta tek da se drugi superligaški klubovi ne osile i već pre početka sezona pomisle da će ako ništa drugo, a onda bar skinuti Vojvodinu sa trećeg mesta na tabeli prvenstva Srbije. Voša je savladala Ružomberok sa 2:1 i pokazala da na “Karađorđu” i dalje ima ljudi koji znaju fudbal. Ali već sledećeg jutra potpuno šokantna vest stiže nam iz Novog Sada. Šef stručnog štaba Radoslav Batak otišao je iz Voše posle sukoba sa predsednikom upravnog odbora Dragoslavom Vukovićem, koji je de fakto prvi čovek kluba.

"Razgovarali smo i rekao sam Bataku da sam nezadovoljan zbog onih 2:1. On je ustao od stola i na odlasku rekao: Onda više nisam trener, nađite drugoga", prepričava Vuković za Sportski žurnal šta se desilo posle utakmice.

Batak potvrđuje…

"Rečeno mi je da je ova pobeda ravna porazu. Ako je tako, jasno sam se izjasnio da onda više nisam trener Vojvodine. Rekao sam: Tražite drugoga", mada se u kasnijoj rečenici donekle ispravio.

"Nisam podneo ostavku. Jesam bio revoltiran, ali ostavku nisam podneo. Zapravo, Dragoslav Vukovič mi je rekao da sam kriv što je rezultat 2:1 i da ne moram u petak da dolatim na trening".

To su, doduše, manje bitni detalji, važniji advokatima koji će pred nadležnim fudbalskim sudovima dokaztivati ko je kome koliko dužan. Navijačima je najbitnije samo jedno: Voša nema šefa, već traži novog.

Tako su u noći posle premijere u sezoni 2017/18, čelnici Vojvodine smenili su šefa struke. Batak je bio 21. trener u poslednjoj deceniji.

Četvrti rastanak Voše s trenerom od prošlog leta, a treći u 2017. godini, usledio je posle pobede "lala" nad slovačkim Ružomberokom od 2:1, u četvrtak uveče, posle čega je prema pisanju "Dnevnika" došlo do razgovora između predsednika kluba, Dušana Mijića, predsednika Nadzornog odbora, Dragoslava Vukovića i 39-godišnjeg trenera, a epilog je: rastanak.

Bilo kako bilo, Voša traži novog trenera već posle 90 minuta u sezoni 2017/18, koja će biti nastavljena revanš utakmicom 1. kola kvalifikacija za Ligu Evrope narednog četvrtka u Slovačkoj.

Batak, koji je od 1997. do 2003. nosio crveno-beli dres kluba sa "Karađorđa", postavljen je za trenera 23. aprila ove godine nakon što se posle odlaska Nenada Lalatovića u Čukarički (17. decembar 2016) za kratko vreme na vrućoj klupi nisu snašli Dragan Ivanović i Aleksandar Veselinović.

Batak je bio 21. trener Vojvodine u poslednjoj deceniji.

Ovaj visoki Novosađanin izjavio je posle prvog od dva meča sa "ružama" da su šanse njegovog tima da prođe dalje 60 odsto, ali izgleda da njegovi poslodavci nisu delili isto mišljenje.

Videćemo ko će biti 22...

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

FOTO: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar