ЛЕ: Црвена Звезда - Флоријана 3:0, реакције...

Боаћи блиста: Добро је било, Рикардињо је одличан играч! "Увек сам говорио да се у Црвеној звезди осећам као у породици", каже херој победе над Флоријаном.  Филип Стојковић: Најежио сам се кад сам истрчао! Нови Звездин десни бек задовољан после прве утакмице у другом мандату у црвено-белом дресу.  Милојевић: Нисмо спремни, нисмо уиграни! "Хвала публици. Желимо да имамо ветар у леђа, да се боримо, да играмо, и да им вратимо на прави начин", поручио је тренер Звезде.

Фудбал 30.06.2017 | 11:00
ЛЕ: Црвена Звезда - Флоријана 3:0, реакције...
Блистао је после стартне победе у Лиги Европе Ричмонд Боаћи. Тамнопути голгетер два пута се уписао у стрелце вечерас против Флоријане и црвено-белима трасирао пут у друго коло квалификација.

"Добро је било. Захвалан сам Богу на победи и зато што ми је дао снагу да постигем два гола. Наравно, хвала и саиграчима јер без њих не би било голова. Добро смо одиграли, радили смо оно што смо се договорили у свлачионици и то нам се вратило", рекао је Боаћи по завршетку мече.

Дуго су трајали преговори о продужетку сарадње, али је одговор фудбалера на ту тему био кратак:

"Увек сам говорио да се у Црвеној звезди осећам као у породици".

Прослава гола, плесом многима се свидела...

"Сваки гол има неку своју прославу, видећемо шта ћу следеће смислити".

О доброј сарадњи са новајлијом Рикардињом Звездин нападач каже:

"Он је заиста одличан играч", порука је Ричмонда Боаћија.

Детињство је провео у Љутице Богдана, али је дуго чекао да заигра пред 20.000 људи на “Маракани“. И дочекао је. Филип Стојковић је импресионриан оним што је видео у победи над Флоријаном. Додуше, пре свега оним ван терена.

“Кад сам истрчао на терен - најежио сам се. Баш сам причао са Вујадином Савићем сад о томе“, рекао је Стојковић после меча.

Задовољан је и како је екипа одиграла...

“Свих 11 играча који смо почели утакмицу дали смо 150 одсто могућности и заслужено победили. Најважније је да се нико није повредио. Хтели смо да обезбедимо миран рад и миран пут на Малту. То смо и успели иако ниједан играч није 100 одсто спреман. Мени је ово прва утакмица од Пољске у Црној Гори. Честитам и екипи и стручном штабу на резултату“.

А шта је Милојевић рекао на полувремену?

“Да не будемо нервозни, да ће бити грешака у пасу, да играмо мирно“. 

Савић: Опрез на Малти, Рикардињо ће тек да заблиста! “Пуно ми је срце на Маракани... Чим сам изашао на терен, погледао сам ка трибини где је моја екипа са којом сам ишао на утакмице", навео је Звездин штопер.

Вујадин Савић вратио се на Маракану, а Црвена звезда је на старту сезоне уписала убедљиву победу над Флоријаном са Малте (3:0) у мечу првог кола квалификација за Лигу Европе. Црвено-бели нису блистали, потврђује то и Савић, али тријумф без примљеног гола свакако је велика ствар.

“Хвала навијачима много. Били су нам подршка и кад није ушло није се чуо ниједан звиждук. Ових 3:0 је добро, али не сме да нас уљуљка. Морамо опрезно и на Малти. Сасвим солидно смо функционисали Фримпонг и ја. Из утакмице у утакмицу биће боље", рекао је Звездин штопер новинарима после меча на стадиону Рајко Митић. 

О повратку у клуб у којем је направио фудбалске кораке, Савић је рекао:

“Пуно ми је срце на Маракани... Чим сам изашао на терен, погледао сам ка трибини где је моја екипа са којом сам ишао на утакмице. Било ми је чудно сто сам сад на терену.“

Савић је додао и да очекује од Бразилца Рикардиња, са којим је својевремено играо у молдавском Шерифу, да тек покаже колико је појачање.

“Рикардињу треба времена да се адаптира на навијаче и на Звездин грб. Биће он одличан. Знам да није одиграо ни 20одсто од оног што може.“

Владан Милојевић је у више наврата истакао да је задовољан, пре свега односом својих фудбалера према утакмици, а потом и убедљивим тријумфом над Флоријаном (3:0) у првом колу квалификација за Лигу Европе.

"Резултат је какав јесте, али они су јако дисциплинована екипа. Показали су да добро стоје на терену, да су тркачки добри. Тражили смо гол и он је дошао у најбољем тренутку по нас. Уз то нам је и њихов црвени картон олакшао даљу контролу меча. Имамо пред нама друго полувреме које се игра на Малти. Екипе још нису ни физички спремне, а и уиграност још увек није на нивоу, јер и ми и они имамо нове играче", рекао је Милојевић, додавши да је остварено оно најважније, а то је резултат.

Тренер Црвене звезде Владан Милојевић истакао је први гол против Флоријане као пресудни фактор у победи од 3:0.

Црвено-бели су повели из пенала у 45. минуту када су гости остали и са играчем мање, а ривала су дотукли у последњих 15.

"Тражили смо тај моменат, гол, и он је дошао у најбољем тренутку, на крају полувремена, плус црвени картон који нам је олакшао да можемо да контролишемо утакмицу у другом полувремену", рекао је Милојевић

Црвено-бели су доминирали током свих 90 минута, али су имали доста проблема у завршници напада.

"Могу да будем задовољан односом према игри. Највећа непознаница поред Флоријане смо ми сами. Оно што смо желели се испунили и морам да похвалим дивну публику. Желимо да имамо ветар у ледја. Трудићемо се да дајемо све од себе на терену, да се боримо и играмо. Неки пут ствари нису како треба, али могу да будем задовољан односом", додао је тренер Звезде.

Ричмонд Боаћи је постигао два гола, али тренер Милојевић није желео да издваја појединце.

"Задовољан сам свим играчима, и не бих волео да причам појединачно. Да би нападач нешто урадио, цео тим мора нешто да му помогне. Задовољан сам како су играчи реаговали на оно о чему смо причали на полувремену. Боаћи јесте битан играч, као што су ми битни сви остали фудбалери. Постоје играчи који данас нису били у постави, а заслужују да добију шансу",напомиње кормилар црвено-белих.

На крају, Звездин тренер се захвалио на подршци.

"Хвала публици. Желимо да имамо ветар у леђа, да се боримо, да играмо, и да им вратимо на прави начин", поручио је Владан Милојевић.

Реванш између Звезде и Флоријане играће се у четвртак од 20.30.

Извор: моззартспорт/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар