LE: Crvena Zvezda - Florijana 3:0, reakcije...

Boaći blista: Dobro je bilo, Rikardinjo je odličan igrač! "Uvek sam govorio da se u Crvenoj zvezdi osećam kao u porodici", kaže heroj pobede nad Florijanom.  Filip Stojković: Naježio sam se kad sam istrčao! Novi Zvezdin desni bek zadovoljan posle prve utakmice u drugom mandatu u crveno-belom dresu.  Milojević: Nismo spremni, nismo uigrani! "Hvala publici. Želimo da imamo vetar u leđa, da se borimo, da igramo, i da im vratimo na pravi način", poručio je trener Zvezde.

Fudbal 30.06.2017 | 11:00
LE: Crvena Zvezda - Florijana 3:0, reakcije...
Blistao je posle startne pobede u Ligi Evrope Ričmond Boaći. Tamnoputi golgeter dva puta se upisao u strelce večeras protiv Florijane i crveno-belima trasirao put u drugo kolo kvalifikacija.

"Dobro je bilo. Zahvalan sam Bogu na pobedi i zato što mi je dao snagu da postigem dva gola. Naravno, hvala i saigračima jer bez njih ne bi bilo golova. Dobro smo odigrali, radili smo ono što smo se dogovorili u svlačionici i to nam se vratilo", rekao je Boaći po završetku meče.

Dugo su trajali pregovori o produžetku saradnje, ali je odgovor fudbalera na tu temu bio kratak:

"Uvek sam govorio da se u Crvenoj zvezdi osećam kao u porodici".

Proslava gola, plesom mnogima se svidela...

"Svaki gol ima neku svoju proslavu, videćemo šta ću sledeće smisliti".

O dobroj saradnji sa novajlijom Rikardinjom Zvezdin napadač kaže:

"On je zaista odličan igrač", poruka je Ričmonda Boaćija.

Detinjstvo je proveo u Ljutice Bogdana, ali je dugo čekao da zaigra pred 20.000 ljudi na “Marakani“. I dočekao je. Filip Stojković je impresionrian onim što je video u pobedi nad Florijanom. Doduše, pre svega onim van terena.

“Kad sam istrčao na teren - naježio sam se. Baš sam pričao sa Vujadinom Savićem sad o tome“, rekao je Stojković posle meča.

Zadovoljan je i kako je ekipa odigrala...

“Svih 11 igrača koji smo počeli utakmicu dali smo 150 odsto mogućnosti i zasluženo pobedili. Najvažnije je da se niko nije povredio. Hteli smo da obezbedimo miran rad i miran put na Maltu. To smo i uspeli iako nijedan igrač nije 100 odsto spreman. Meni je ovo prva utakmica od Poljske u Crnoj Gori. Čestitam i ekipi i stručnom štabu na rezultatu“.

A šta je Milojević rekao na poluvremenu?

“Da ne budemo nervozni, da će biti grešaka u pasu, da igramo mirno“. 

Savić: Oprez na Malti, Rikardinjo će tek da zablista! “Puno mi je srce na Marakani... Čim sam izašao na teren, pogledao sam ka tribini gde je moja ekipa sa kojom sam išao na utakmice", naveo je Zvezdin štoper.

Vujadin Savić vratio se na Marakanu, a Crvena zvezda je na startu sezone upisala ubedljivu pobedu nad Florijanom sa Malte (3:0) u meču prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope. Crveno-beli nisu blistali, potvrđuje to i Savić, ali trijumf bez primljenog gola svakako je velika stvar.

“Hvala navijačima mnogo. Bili su nam podrška i kad nije ušlo nije se čuo nijedan zvižduk. Ovih 3:0 je dobro, ali ne sme da nas uljuljka. Moramo oprezno i na Malti. Sasvim solidno smo funkcionisali Frimpong i ja. Iz utakmice u utakmicu biće bolje", rekao je Zvezdin štoper novinarima posle meča na stadionu Rajko Mitić. 

O povratku u klub u kojem je napravio fudbalske korake, Savić je rekao:

“Puno mi je srce na Marakani... Čim sam izašao na teren, pogledao sam ka tribini gde je moja ekipa sa kojom sam išao na utakmice. Bilo mi je čudno sto sam sad na terenu.“

Savić je dodao i da očekuje od Brazilca Rikardinja, sa kojim je svojevremeno igrao u moldavskom Šerifu, da tek pokaže koliko je pojačanje.

“Rikardinju treba vremena da se adaptira na navijače i na Zvezdin grb. Biće on odličan. Znam da nije odigrao ni 20odsto od onog što može.“

Vladan Milojević je u više navrata istakao da je zadovoljan, pre svega odnosom svojih fudbalera prema utakmici, a potom i ubedljivim trijumfom nad Florijanom (3:0) u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

"Rezultat je kakav jeste, ali oni su jako disciplinovana ekipa. Pokazali su da dobro stoje na terenu, da su trkački dobri. Tražili smo gol i on je došao u najboljem trenutku po nas. Uz to nam je i njihov crveni karton olakšao dalju kontrolu meča. Imamo pred nama drugo poluvreme koje se igra na Malti. Ekipe još nisu ni fizički spremne, a i uigranost još uvek nije na nivou, jer i mi i oni imamo nove igrače", rekao je Milojević, dodavši da je ostvareno ono najvažnije, a to je rezultat.

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević istakao je prvi gol protiv Florijane kao presudni faktor u pobedi od 3:0.

Crveno-beli su poveli iz penala u 45. minutu kada su gosti ostali i sa igračem manje, a rivala su dotukli u poslednjih 15.

"Tražili smo taj momenat, gol, i on je došao u najboljem trenutku, na kraju poluvremena, plus crveni karton koji nam je olakšao da možemo da kontrolišemo utakmicu u drugom poluvremenu", rekao je Milojević

Crveno-beli su dominirali tokom svih 90 minuta, ali su imali dosta problema u završnici napada.

"Mogu da budem zadovoljan odnosom prema igri. Najveća nepoznanica pored Florijane smo mi sami. Ono što smo želeli se ispunili i moram da pohvalim divnu publiku. Želimo da imamo vetar u ledja. Trudićemo se da dajemo sve od sebe na terenu, da se borimo i igramo. Neki put stvari nisu kako treba, ali mogu da budem zadovoljan odnosom", dodao je trener Zvezde.

Ričmond Boaći je postigao dva gola, ali trener Milojević nije želeo da izdvaja pojedince.

"Zadovoljan sam svim igračima, i ne bih voleo da pričam pojedinačno. Da bi napadač nešto uradio, ceo tim mora nešto da mu pomogne. Zadovoljan sam kako su igrači reagovali na ono o čemu smo pričali na poluvremenu. Boaći jeste bitan igrač, kao što su mi bitni svi ostali fudbaleri. Postoje igrači koji danas nisu bili u postavi, a zaslužuju da dobiju šansu",napominje kormilar crveno-belih.

Na kraju, Zvezdin trener se zahvalio na podršci.

"Hvala publici. Želimo da imamo vetar u leđa, da se borimo, da igramo, i da im vratimo na pravi način", poručio je Vladan Milojević.

Revanš između Zvezde i Florijane igraće se u četvrtak od 20.30.

Izvor: mozzartsport/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar