Русија главна тема у Америци

Бела куц́а је критиковала америчке медије због трошења свог програма на лажне приче о Русији. Према речима представнице Беле куц́е Саре Сандерс, на вести о Русији од маја до јуна потрошено је 70 пута више времена него на приче о економији.

Свијет 30.06.2017 | 07:49
Русија главна тема у Америци
„Сматрам да би председник желео да ви обратите више пажње на законодавни дневни ред. Ако погледате прац́ење медија од маја до јуна, ако погледате главне вести и то шта су они пратили, видец́ете да су један минут у вечерњим вестима говорили о пореској реформи, три минута о инфраструктури, пет минута о економији и отварању радних места, седамнаест минута о здравству и триста педесет три минута нападајуц́и председника и ширец́и лажне приче о Русији“, рекла је она новинарима на конференцији.

Сајт ''Медија рисерч центер'' наводи сличне податке које је саопштио Сандерс на конференцији за штампу. По њиховим подацима, три педесет три минута, или педесет пет одсто читавог прац́ења делатности америчког председника посвец́ено је истрази о Русији.

Према подацима центра, једна трец́ина прац́ења руске тематике у америчким медијима заснована је на анонимним изворима.

Центар је анализирао репортаже главних америчких канала као што су Еј-Би-Си, Со-Би-Ес, Ен-Би-Си.

У Конгресу је у току независна истрага поводом наводног мешања Русије у ток америчких избора, на којима је победио Доналд Трамп.

Сличну истрагу води и ФБИ.

Извор: Спутњик

Коментари / 0

Оставите коментар