Rusija glavna tema u Americi

Bela kuća je kritikovala američke medije zbog trošenja svog programa na lažne priče o Rusiji. Prema rečima predstavnice Bele kuće Sare Sanders, na vesti o Rusiji od maja do juna potrošeno je 70 puta više vremena nego na priče o ekonomiji.

Svijet 30.06.2017 | 07:49
Rusija glavna tema u Americi
„Smatram da bi predsednik želeo da vi obratite više pažnje na zakonodavni dnevni red. Ako pogledate praćenje medija od maja do juna, ako pogledate glavne vesti i to šta su oni pratili, videćete da su jedan minut u večernjim vestima govorili o poreskoj reformi, tri minuta o infrastrukturi, pet minuta o ekonomiji i otvaranju radnih mesta, sedamnaest minuta o zdravstvu i trista pedeset tri minuta napadajući predsednika i šireći lažne priče o Rusiji“, rekla je ona novinarima na konferenciji.

Sajt ''Medija riserč center'' navodi slične podatke koje je saopštio Sanders na konferenciji za štampu. Po njihovim podacima, tri pedeset tri minuta, ili pedeset pet odsto čitavog praćenja delatnosti američkog predsednika posvećeno je istrazi o Rusiji.

Prema podacima centra, jedna trećina praćenja ruske tematike u američkim medijima zasnovana je na anonimnim izvorima.

Centar je analizirao reportaže glavnih američkih kanala kao što su Ej-Bi-Si, So-Bi-Es, En-Bi-Si.

U Kongresu je u toku nezavisna istraga povodom navodnog mešanja Rusije u tok američkih izbora, na kojima je pobedio Donald Tramp.

Sličnu istragu vodi i FBI.

Izvor: Sputnjik

Komentari / 0

Ostavite komentar