ЛЕ: Звезда се мучила, али на крају 3:0!

Звезда се мучила у завршници, са 3:0 на Малту! Фудбалери Црвене звезде савладали су Флоријану 3:0 (1:0) у првом мечу сезоне на старту квалификација за Лигу Европе.  Звезда без сјаја, креације и муке - на Малту се путује с огромним капиталом! Наш представник је после 90 минута практично у другом колу квалификација за Лигу Европе - у Казахстану или Бугарској - али тешко да је убедио скоро 20. 000 навијача да заслужује аконтационалну подршку и веровање на слепо да ће у ближој будућности бити боље. . .

Фудбал 29.06.2017 | 23:10
ЛЕ: Звезда се мучила, али на крају 3:0!
Црвено-бели су се мучили у завршници пред скоро 20.000 навијача на "Рајку Митићу", упркос играчу више током целог другог полувремена, али су стекли солидну залиху пред реванш на Малти следеће седмице.

Двоструки стрелац за Звезду био је Ричмонд Боаћи, из пенала у 45. и после корнера у 89. минуту, а у међувремену је погодио Славољуб Срнић у 78. минуту после грешке голмана гостију.

Звезда је доминирала током свих 90 минута против Флоријане, константно кружила око казненог простора и претила Малтежанима, али је имала доста проблема у завршници.

Анђелковић, одлични новајлија Рикардињо, те Срнић и Милић су послали доста употребљивих лопту у казнени простор, али су тешко успевали да надмудре до краја дисциплиноване штопере Флоријане.

Коначно, у последњем минуту првог полувремена Милић бежи Руису који га повлачи с леђа само што је ушао у казнени простор, добија директан црвени, а Звезда пенал. Боаћи са беле тачке постиже први гол у сезони.

Био је то вероватно преломни тренутак меча јер су већ помало фрустрирани црвено-бели коначно успели да убаце лопту у мрежу, а успут су стекли и бројчану предност на терену.

Међутим, ни играч више није олакшао Звезди завршницу. Тим Владана Милојевића је и даље имао проблема да из жестоког притиска избори конкретан резултат.

Црвено-бели су наставили са јаловим нападима, да би на крају стигли до убедљиве победе после корнера Ненада Милијаша и грешака голмана Флоријане.

Џастин Хабер 12 минута пре краја лоше боксује лопту после центаршута Милијаша, право на главу Срнићу који погађа за 2:0 и скида велики камен с леђа домаћину.

Минут пре краја Хабер још једном лоше реагује у свом казненом после корнера са десне стране, а овај пут лопта пада испред Боаћија који поставља коначан резултат.

У четвртак је победу остварио још један српски тим, Војводина је савладала словачки Ружомберок са 2:1, док се од Европе вероватно опростио наш трећи суперлигаш, Младост је на свом европском дебију убедљиво поражена од Интера из Бакуа са 3:0 у Лучанима.

Звезда је без муке и сјаја одбранила траву Маракане и јако је близу циља! Очи навијача остале су празне на овосезонској премијери, али су три лопте - од чега једна са пенала - завршиле иза леђа голмана Флоријане и донеле српском вицешампиону огроман капитал - 3:0. Због резултата тим Владана Милојевића заслужио је прелазну оцену, међутим, сем те две цифре на семафору (3:0) црвено-бели су накамарили озбиљну количину минуса. Баш је било танко, тешко да је могло тање, но за Црвену звезду је добро што Флоријана није у разреду просечних европских тимова. Већ испод тога.

Отуда је наш представник већ после 90 минута практично у другом колу - у Казахстану или Бугарској - али тешко да је убедио скоро 20.000 навијача да заслужује аконтационалну подршку и веровање на слепо да ће у ближој будућности бити боље.

Пасивна и врло јалова викторија пред голом малтешког представника. Тако некако се може описати издање Црвене звезде у првом мечу првог кола квалификација за Лигу Европе. Видело се да је то тим у стварању, без аутоматизма и тандемске игре. Нити нападачке партије покидане су од стране лимитираних гостију спремних да се бране са свих десет играча иза лопте. Баш то је оно што ће чекати црвено-беле у Суперлиги и баш због тога предВладаном Милојевићем је јако, јако озбиљан посао.

Најзапаженији у редовима домаћина био је капитен и бек Душан Анђелковић. А тамо где бекови коло воде...

Није Флоријана тим високог квалитета, далеко од тога, али тешко да за ову малтешку дружину неко може да залепи етикету конобарске екипе. Некадашњи везиста Перуђе Ђовани Тедеско имплементирао је много тога "жабарског" у поставу Звездиног ривала. Италијански стручњак на клупи Флоријане поставио је екипу у дефанзивни ров и плесао поред аут линије као најтемпермантнији кошарашки тренери, опонашајући Зорана Моку Славнића из најславнијих дана. Знао је да нервоза првог гола може да спржи ученике Владана Милојевића јаче од београдске оморине.



Ко није гледао Црвену звезду у генералној проби против Рудара из Пљеваља сада је могао да схвати нашта је то личило. Јесте да је Црвена звезда близу довођења Александра Пешића и квалитетног штопера, но мораће озбиљна количина креације да се донесе уМилојевићев тим. Чак ова пређашња констатација може да се протумачи као наредба заМитра Мркелу, Звездана Терзића и остале одговорне са Маракане. Звезда није имала решење за одбрамбени зид у који су ударали Боаћи као сидраш и Рикаридњо као испомоћ снажном Африканцу. Дакле, није било стрпљења, није било креације, још мање играча који ће развући Флоријану као питу...

Чупање за косу на највећем српском стадиону почело је после погођене стативе Флоријане из нехата, а настављено гледањем континуирано безопасних напада нашег представника. Опет Доналд и Ле Талек нису представља адекватну испомоћ у офанзивној игри, а радничка крила попут Милића и Срнића нису знала да се снађу на постављену одбрану.

Звезда без оштрице напада, увечена у Флоријанине канџе, није била тим који може да стреми високим циљевима. Црвено-бели су имали само једну шансу преко Милића и ослањали се на брзинске способности Душана Анђелковића. Фрустрација изазвана нападачком немоћи могла је да се сече ножем, као она библијска магла у епском дуелу са Миланом.

"Дај, бре, нека доведу Катаија, да уђе 20 минута и да разбаца ове Малтежане", био је један од коментара са западне трибине.

Била је у Звездиној игри понекад и егоизма (покушаји Доланда са дистанце), неразумевање и камаре техничких грешка. Све до зауставног времена у првом делу када су црвено-бели везаним пасовима из прве избацили одбрану Флоријане. Био је то кроки потребне акције која је завршена повлачењем Милића од стране Руиза и демонстрирањем нових правила. Пенал је тамо где се прекршај завршава. Довољно да Боаћи скине окове са ногу Звездиних играча и да домаћин поред вођства добије играча више.

Очекивало се да ће Звезда у наставку, због играча више бити још агресивнија. Међутим, пренос је био спор, лопте упућене према нападачима лење... Чиста имитација озбиљног фудала. Утисак је донекле поправљен погоцима Славољуба Срнића (после лоше интервенције голмана гостију) и онда Боаћија у самом финишу.

Звезда ће морати много боље. Да игра брже, креативније, једноставније. Лишена било каквог егоизма.

Ајде да кажемо да смо још у фази припремног периода. Танак алиби.

ЛЕ, 1. коло квалификација:
Црвена звезда – Флоријана 3:0 (1:0)
Боаћи 45п, 89, Срнић 78
Стадион Рајко Митић, 19.823 (15-ак Малтежана)
Главни судија: Матијас Гестранијус (Финска)

Звезда: Манојловић – Стојковић, Савић, Фримпонг, Анђелковић – Доналд, Ле Талек – Срнић, Рикардињо (Аџић 81'), Милић (Милијаш 68') – Боаћи
Флоријана: Хабер - Балдакино, Пепе, Руиз, Писани, Варела (Кабрал 66'), Најар, Веља, Енрике, Кјеза, Фонтанела.

Младост убедљиво поражена на европској премијери! Екипа Младости из Лучана поражена је на домаћем терену од Интер из Бакуа са 3:0 у првом колу квалификација за Лигу Европе. Шатара у месо, Скарлатаке у рашље! Младост мора много да расте за Европу! Интер славио у Лучанима.

Ово је била прва утакмица Младости у европским такмичењима, међутим поразом од Интера екипа Ненада Миловановића 99 процената се опростила од даљег учешћа у квалификацијама.

Гости из Азербејџана дошли су до предности у 23. минуту када је стрелац био Скарлатаче. До другог гола се није чекало пуно, пошто је исти играч у 41. минуту повисио на 2:0.

Покушавао је тренер Миловановић са изменама, међутим оне нису уродиле плодом. Шта више, Лучани су примили још један гол, када је у 75. минуту Алијев поставио коначних3:0.

Реванш меч на програму је шестог јула у Азербејџану.Било је у тренутака у којима је недостајало мало среће, али изнад света недостајало је искуства на европској сцени. Јер иако се Младост и сама трудила да себи загорча живот, чињеница је да је азербејџански Интер у првом мечу првог кола квалификација за Лигу Европе демонстрирао значајно бољи фудбал и убедљивом победом од 3:0 реванш у Бакуу учинио пуком формалношћу.

Победа апсолутно заслужена, иако би у Лучанима могли да се с правом пожале, пошто нису били баш толико гори од гостију. Било је ипак приметно да је Интер навикао да игра овакве утакмице, док је Младост руку на срце дебитовала на међународној сцени. Повремено испадала наивна, повремено добре акције упропашћавала аматареским пријемом, често радила на сопствену штету.

Предњачио је талентовани Милош Шатара, који се овог лета помињао као потенцијално појачање Црвене звезде. Не споримо да стасити штопер  има неке квалитете који обећавају, али има и још много тога да научи. Под број један, да се прекршаји не праве у зони шута. И да се не сме емоцијама дозволити да преузму моћ на разумом.

Све то пишемо зато што су два прекршаја 21-годишњег дефанзивца из Градишке дале искусном Румуну Адријану Скарлатакеу прилику да покаже какав се разоран шут крије у његовим ногама. У 23. минуту Шатарина глупост, са земље је ударио ривала у међуножје, зарадио жути картон и прочистио Скарлатаеку пут до првог гола. Није баш било у рашље, али јесте то био неодбрањив ударац.

И казна је стигла. У 75. минуту Рауф Алијев је послао савршену паралелу са 22 метра. Апсолутно савршену. Тек да Лучанци виде колико се добр игра фудбал у Европи.

Нису изабраници Ненада Миловановића  заслужили овако убедљив пораз, али једино због чега могу да жале је што им је Интер одузео онај осећај еуфорије пред реванш. Макар и лажне. Овде јој једноставно нема места. Интер је бољи.

МЛАДОСТ - ИНТЕР 0:3 (0:2)
/Скарлатаке 23, 41, Алијев 75/

Младост (4-3-3): Крзнарић - Андрић, И. Милошевић, Шатара , Б. Милошевић - Пејовић, Радивојевић (од 85’ Гаврић), Маринковић (од 55’ Тумбасевић) - Јовановић, Трифуновић, Одита (од 68’ Марковић);

Интер Баку (5-4-1): Агајев - Киртимов, Скарлатаче, Денис Силва, Гулијев, Алхасов - Хаџијев (од 89’ Мирсахиб), Абдулајев (од 88’ Сејдиов), Бајрамов, Фарџад-Азад (од 83’ Заргаров) - Алијев.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Драган

29.06.2017 21:35

Дабогда се увијек мучили, а добијали 3-0.

ОДГОВОРИТЕ