КК: Нијемци ''одували'' Мексиканце за финале!

Од овог блицкрига нема спаса! Панцери уболи покер за финале! Маестрални Немци до врха напунили мрежу Мексика у полуфиналу Купа конфедерација - 4:1 (2:0).  И кад су "Б" - Немци су прејаки, финале! Условно речено "Б" репрезентација Немачке, коју је Јоахим Лев одабрао за Куп конфедерација, оставила одличан утисак и изборила финале.

Фудбал 29.06.2017 | 22:10
КК: Нијемци ''одували'' Мексиканце за финале!
Свега два минута било је довољно актуелним шампионима света да овере пласман у финале Купа конфедерација где ће се борити за пехар са Чилеом. Немачка Панцер дивизија била је неумољива у другом полуфиналном окршају са Мексиканцима које су послали у хотел са четири лопте у мрежи немоћног голмана Гиљерма Очое - 4:1 (2:0).

Још се Сомбрероси нису ни загрејали поштено, а на семафору је стајало 2:0 за Немачку. Протагониста фантастичног блицкрига селекције Јоакима Лева био је Леон Горецка. Везиста Шалкеа реговао је мајстроски на асистенције Хенрикса и Вернера у шестом и осмом минуту и погоцима поприлично упропастио вече љубитељима фудбала који су се надали спектаклу и неизвесном окршају.

Без обзира што су убедљиво поражени Мекиканци су играли добро. Њихов селектор није устукнуо пред Немцима, изашао је у формацији 4-3-3, али је поприлична промаја дувала позади у одбрани. Ипак, Сомбрероси могу да жале за шансама у првом делу које су пропустили Ђовани дос Сантос (две) и Ектор Ерера, а када се истакао Тен Штеген.

Читав посао Немци су завршили на истеку једног часа игре када је после сјајне комбинације и лепе акције Хектор идеално послужио Тима Вернера, а нападач Лајпцига запечатио пласман у финале поготком за 3:0. Успели су Мексиканци да постигну заслужен почасни погодак преко Марка Фабијана у 89. и тако сачувају своју част, али их је на другој страни у надокнади дотукао резервиста Амин Јунес који је поставио коначних 4:1.

Сада је и дефинитивно јасно да ће се у финалу Купа конфедерација 2. јула у Санкт Петербургу за трофеј борити Немачка и Чиле (од 21 час), док ће истог дана у Москви Мексико и Португалија играти меч за треће место (од 15 часова).

Прваци Света против првака Јужне Америке!

То ће бити меч који ће се у недељу играти у Санкт Петербургу за не тако велики и важан трофеј, али свакако признање које прија пред оно право - Мундијал у Русији наредне године. Победника ћемо добити у утакмици између Чилеа, који је у среду "избацио" Португал, и Немачке, која је овог четвртка декласирала Мексико - 4:1 (2:0).

Без обзира што је Јоахим Лев одабрао "Б" тим и одморио највеће звезде - и ова репрезентација има тај немачки менталитет и гази све пред собом, без обзира на важност меча.

Леон Горецка је до осмог минута два пута матирао Очоу, да би Тимо Вернер у 59. повећао на 3:0. Одлични Мексиканац Фабијан смањио је у 89. минуту, но нада овог тима није дуго потрајала јер је одмах потом Армин Јунес поставио коначан резултат.

Утакмица за бронзу (Москва) и финале (Санкт Петербург) заказане су за недељу, 2. јул.

Сва финала ФИФА купа конфедерација:

Саудијска Арабија, 1997: Бразил - Аустралија 6:0
Мексико, 1999: Мексико - Бразил 4:3
Јапан и Јужна Кореја, 2001: Француска - Јапан 1:0
Француска, 2003: Француска - Камерун 1:0, 0:0
Немачка, 2005: Бразил - Аргентина 4:1
Јужна Африка, 2009: Бразил - САД 3:2
Бразил, 2013: Бразил - Шпанија 3:0

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар