KK: Nijemci ''oduvali'' Meksikance za finale!

Od ovog blickriga nema spasa! Panceri uboli poker za finale! Maestralni Nemci do vrha napunili mrežu Meksika u polufinalu Kupa konfederacija - 4:1 (2:0).  I kad su "B" - Nemci su prejaki, finale! Uslovno rečeno "B" reprezentacija Nemačke, koju je Joahim Lev odabrao za Kup konfederacija, ostavila odličan utisak i izborila finale.

Fudbal 29.06.2017 | 22:10
KK: Nijemci ''oduvali'' Meksikance za finale!
Svega dva minuta bilo je dovoljno aktuelnim šampionima sveta da overe plasman u finale Kupa konfederacija gde će se boriti za pehar sa Čileom. Nemačka Pancer divizija bila je neumoljiva u drugom polufinalnom okršaju sa Meksikancima koje su poslali u hotel sa četiri lopte u mreži nemoćnog golmana Giljerma Očoe - 4:1 (2:0).

Još se Sombrerosi nisu ni zagrejali pošteno, a na semaforu je stajalo 2:0 za Nemačku. Protagonista fantastičnog blickriga selekcije Joakima Leva bio je Leon Gorecka. Vezista Šalkea regovao je majstroski na asistencije Henriksa i Vernera u šestom i osmom minutu i pogocima poprilično upropastio veče ljubiteljima fudbala koji su se nadali spektaklu i neizvesnom okršaju.

Bez obzira što su ubedljivo poraženi Mekikanci su igrali dobro. Njihov selektor nije ustuknuo pred Nemcima, izašao je u formaciji 4-3-3, ali je poprilična promaja duvala pozadi u odbrani. Ipak, Sombrerosi mogu da žale za šansama u prvom delu koje su propustili Đovani dos Santos (dve) i Ektor Erera, a kada se istakao Ten Štegen.

Čitav posao Nemci su završili na isteku jednog časa igre kada je posle sjajne kombinacije i lepe akcije Hektor idealno poslužio Tima Vernera, a napadač Lajpciga zapečatio plasman u finale pogotkom za 3:0. Uspeli su Meksikanci da postignu zaslužen počasni pogodak preko Marka Fabijana u 89. i tako sačuvaju svoju čast, ali ih je na drugoj strani u nadoknadi dotukao rezervista Amin Junes koji je postavio konačnih 4:1.

Sada je i definitivno jasno da će se u finalu Kupa konfederacija 2. jula u Sankt Peterburgu za trofej boriti Nemačka i Čile (od 21 čas), dok će istog dana u Moskvi Meksiko i Portugalija igrati meč za treće mesto (od 15 časova).

Prvaci Sveta protiv prvaka Južne Amerike!

To će biti meč koji će se u nedelju igrati u Sankt Peterburgu za ne tako veliki i važan trofej, ali svakako priznanje koje prija pred ono pravo - Mundijal u Rusiji naredne godine. Pobednika ćemo dobiti u utakmici između Čilea, koji je u sredu "izbacio" Portugal, i Nemačke, koja je ovog četvrtka deklasirala Meksiko - 4:1 (2:0).

Bez obzira što je Joahim Lev odabrao "B" tim i odmorio najveće zvezde - i ova reprezentacija ima taj nemački mentalitet i gazi sve pred sobom, bez obzira na važnost meča.

Leon Gorecka je do osmog minuta dva puta matirao Očou, da bi Timo Verner u 59. povećao na 3:0. Odlični Meksikanac Fabijan smanjio je u 89. minutu, no nada ovog tima nije dugo potrajala jer je odmah potom Armin Junes postavio konačan rezultat.

Utakmica za bronzu (Moskva) i finale (Sankt Peterburg) zakazane su za nedelju, 2. jul.

Sva finala FIFA kupa konfederacija:

Saudijska Arabija, 1997: Brazil - Australija 6:0
Meksiko, 1999: Meksiko - Brazil 4:3
Japan i Južna Koreja, 2001: Francuska - Japan 1:0
Francuska, 2003: Francuska - Kamerun 1:0, 0:0
Nemačka, 2005: Brazil - Argentina 4:1
Južna Afrika, 2009: Brazil - SAD 3:2
Brazil, 2013: Brazil - Španija 3:0

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar